Home » Voyah leverer de første elbilene til Norge

Voyah leverer de første elbilene til Norge

by Edvard Munch

Dongfeng Voyah-merket har levert sine første elbiler i Europa. De første 136 enhetene av Voyah Free elektrisk SUV-modell ble levert til kunder i Norge i desember. Andre markeder forventes å følge i 2023 – Tyskland er ennå ikke nevnt.

Voyah er et veldig ungt merke; premium-armen til bilprodusenten Dongfeng leverte sine første kjøretøy i Kina i august 2021. Ved utgangen av året hadde 6791 elbiler blitt levert til kunder.

Voyah holdt seg til sin selvpålagte ekspansjonsplan i Norge: markedslanseringen i Norge ble først annonsert i midten av februar. Åpningen av det første Voyah-showroomet i Oslo (og merkets første showroom utenfor Kina), planlagt til juni, ble innfridd, og det samme var leveringsstart i fjerde kvartal 2022.

Norske kunder kommer ikke bare fra Oslo, men også fra Trondheim, Hamar og Sarpsborg. De betalte tilsvarende 69.220 euro (719.000 kroner) for sin nye elbil. Ytterligere leveranser vil forøvrig trolig følge i januar: Ifølge tidligere rapporter inkluderte den første batchen av Voyah Free, som kom til Norge i november 2022, 500 kjøretøy.

Voyah Free er en 4,90 meter lang elektrisk SUV med en akselavstand på 2,96 meter. I Norge er det imidlertid trolig foreslått en annen elektrisk drift: «Car News China» snakker om en tomotorsmodell med 360 kW effekt, 720 Nm maksimalt dreiemoment og takket være et 106,7 kWh batteri skal Free ha en WLTP -Har en rekkevidde på 500 kilometer.

I Kina er imidlertid tre fremdriftsalternativer tilgjengelige, hver med forskjellige ytelsesdata: bakhjulsdrevet versjon har en effekt på 255 kW og, med 88 kWh-batteriet, en NEDC-rekkevidde på 505 kilometer. Modellen med firehjulsdrift har en effekt på 510 kW og bruker samme batteri i 475 kilometer. I Kina finnes det også en versjon med 33 kWh batteri og 1,5 liters rekkeviddeforlenger – for en NEDC-rekkevidde på 860 kilometer, hvorav 140 er elektriske.

Inntreden i andre internasjonale markeder bør følge i 2023. Israel, Sverige, Nederland og Danmark er nevnt.

Related Videos

Leave a Comment