Home » Volvo Cars mister grepet om svenske bilkunder

Volvo Cars mister grepet om svenske bilkunder

by Russell Crowe

En ny digital teknologi for enklere og mer nøyaktig diagnose av demens er utviklet av det svenske oppstartsselskapet Geras Solutions.

Teknologien er ment å utfylle og kanskje til og med erstatte deler av legeledede minneundersøkelser.

Markedet anslås å være verdt milliarder.

Titusenvis av minneundersøkelser gjennomføres hvert år i Sverige. De gjøres helt manuelt med ulike former for nevropsykologiske tester.

De fleste foregår i primærhelsetjenesten med både mangel på ressurser og lavere grad av spesialistkompetanse.

Etter hvert som befolkningen blir eldre, forventes det at flere og flere mennesker også gjennomgår en hukommelsestest.

Svenske oppstartsselskapet Geras Solutions har nå utviklet en digital plattform for bedre og raskere diagnostikk. Med støtte fra pårørende kan pasienter utføre mye av hukommelsesundersøkelsen ved hjelp av nettbrett eller smarttelefon.

AI-en analyserer deretter hvordan testen utføres, sammenstiller resultatene fra en stor mengde data, og presenterer dem på en måte som gjør det lettere for legen å stille riktig diagnose.

– Vi vet at mange ikke får del av tilstrekkelige hukommelsesundersøkelser. Ved å utnytte nye teknologier og den nyeste forskningen kan vi bidra til et område der behovene er svært høye, sier Rickard Forsman, administrerende direktør i Geras Solutions.

Nå åpner også det digitale minnemottaket

Nå åpner selskapet «Minnemottak»-appen direkte for publikum. Det blir den første digitale hukommelsesklinikken i verden som privatpersoner vil kunne gå direkte til for å motta en første digitale undersøkelse om hukommelse og andre hjernefunksjoner.

Det vil være en enkel måte å lære mer om hjernehelsen din.

Vi vet at mange synes det er vanskelig å henvende seg til helsevesenet for skikkelig utredning når det er bekymringer om kognitiv sykdom og demens. Det kan være greit å ta en minne- og annen kognitiv funksjonstest i et rolig og trygt hjemmemiljø i stedet, sier Dr. Johan Sundelöf, medisinsk ansvarlig, Geras Solutions.

Markedet for minneundersøkelser alene anslås til 70 milliarder SEK globalt. I Sverige er markedet beregnet til 500 millioner.

Informasjon om Geras løsninger

Selskapet er basert i Stockholm og ble grunnlagt i 2016 basert på ideene til Queen Silvia Foundation, Silviahemmet.

Utgangspunktet var å utnytte ny teknologi for å modernisere omsorgen innen kognitiv sykdom og demens.

Den kognitive testen er klinisk testet ved kognitiv klinikk ved Karolinska Universitetssykehuset i Solna og evalueres nå av ulike regioner for å kunne innføres på sikt.

Mer informasjon på: www.gerassolutions.com

Related Videos

Leave a Comment