Home » VM-kvalifisering: David Alaba taper mot Østerrike mot Skottland – FOTBALL

VM-kvalifisering: David Alaba taper mot Østerrike mot Skottland – FOTBALL

by Roald Amundsen

Treet brenner ved Ösis!

Tre dager etter 2:5 skam i Israel snublet Østerrike i 0:1 verdenscupkvalifiseringskampene mot Skottland. Etter seks kamper har de syv poeng og ligger på fjerdeplass i gruppe F bak Skottland (11) og Israel. Ligaledere Danmark hevder sin sjette seier på rad med en 5-0 seier mot Israel.

Trener Franco Foda, som måtte klare seg uten blant andre Marcel Sabitzer og Julian Baumgartlinger, har ryggen mot veggen for alltid. Selv etter Israels konkurs var det spekulasjoner om dets utidige bortgang. Selv en sluttspillplass er et fotballmirakel for Ösis rundt Real Star David Alaba (29) i denne staten.

Dykes (30.) omsatte den avgjørende straffen for den skotske seieren. Frankfurt Hinteregger hadde skutt Adams ned. Hinteregger hadde allerede sett gult (25.) for en hevnfeil på McGregor.

Tor-Party i Nederland

Nederlenderne på sin side skyter virkelig fart under ledelse av Louis van Gaal. Fansen feirer 6-1-seieren over Tyrkia med La Ola i Amsterdam.

Nederland skyter den forrige ligalederen ut av arenaen, og klatrer til førsteplass med 13 poeng. Memphis Depay (16./38./54) scorer tre ganger, i mellomtiden forvandler en straffe (38 °) super tilfeldig på 3-0. Tidligere Werder Klaasen-proff satte Oranje foran fra første minutt. Målfesten ble gjennomført av Til (80./1. landskampsmål) og Dortmund-spiss Malen (90.). Den tidligere tyrkeren fra Freiburg Söyüncü så Giallorossi (44.), Ünder (90 + 2) scoret trøstemålet.

Zoom inn

Erling Haaland jubler over Norges seier

Norge feirer trepakkeriet Haaland

Norge vinner 5-1 mot Gibraltar. Nok en gang i ballhumør: Dortmunds superstjerne Erling Haaland (21)!

I seieren mot Gibraltar fortsetter BVB Hulk å gjøre det de kan best: score mål (27., 39., 91.)! Haaland kan skilte med en enormt vellykket landslagspause: Han forble ubeseiret og scoret fem mål. Tidligere Leipzig Sörloth trekker sluttresultatet 4-1 (59.).

Norge ligger nå på andreplass i gruppe D og ligger på poengnivå med van Gaals nederlender. To poeng fra tredjeplass: Tyrkia.

Kritikk av dannelsen av talenter
Reif: Haaland kunne ikke ha klart det!

Kilde: BILD

Griezmann innkaller Frankrike til seier

Frankrike vant 2-0 mot Finland. Kampens mann: Atletico Madrid Antoine Griezmann (30) kommer tilbake.

▶ 25 minutter: Fantastisk skudd fra utsiden av den tidligere Barça-stjernen! Benzema serverer Griezmann. Pakk ut den magiske foten hans tolv meter fra døra – 1-0.

Zoom inn
Dagens mann i Lyon: Antoine Griezman, som scoret et skudd på 28 minutter

▶ 53. minutt: dobbel pakke! Benzema og Dubois kombinerer fantastisk på midtbanen. Til slutt gikk Griezmann forbi Leverkusen-keeper Hradecky. 2:0!

Equipe Tricolore ligger nå på førsteplass i gruppe D med tolv poeng, mens Finland sklir til tredjeplass bak Ukraina (5 poeng).