Home » Vil du kunne se nordlyset denne helgen?

Vil du kunne se nordlyset denne helgen?

by Russell Crowe

Magnetisk energi hadde samlet seg i solen denne uken som et vridd gummibånd i en korketrekker. Torsdag morgen knakk strikken, og den akkumulerte energien ble frigjort som en solflamme, og sender ut rundt en milliard tonn plasmagass som kan resultere i den blendende skjermen kjent som nordlyset når den når jorden denne helgen.

Men vil det til og med være synlig lørdag kveld eller tidlig søndag morgen?

«Hvis jeg var i den nordlige delen av USA, ville jeg sett på himmelen,» sa han. Howard J. Singer, sa sjefforsker ved National Weather Service’s Space Weather Prediction Center i et intervju på lørdag.

Prediksjonssenteret utstedte en geomagnetisk stormklokke På fredag ​​sa det at stormen kunne dra nordlyset, det vitenskapelige navnet på nordlyset, over staten Washington, øvre Midtvesten og nordøst på lørdag. Stormen ble vurdert til G3 på en skala fra G1 til G5. Det bør ikke forårsake teknologisk forstyrrelse, sa senteret.

«Vanligvis, når vi når dette nivået, vil vi se nordlyset i de nordlige statene», Guillaume Murtaghsa programkoordinatoren til Space Weather Prediction Center i et intervju.

Men det er ukjente knyttet til enhver magnetisk storm, spesielt det nøyaktige tidspunktet for dens ankomst. Den store utdrivelsen av plasma fra solen, kalt koronal masseutkast, reiser gjennom verdensrommet med omtrent en million til seks millioner miles i timen. Med jorden rundt 92 millioner kilometer fra solen, er banen for utkastede partikler kort, noen ganger så kort som 15 timer eller så lang som fire dager, sa Dr. Murtagh.

«Denne er ganske rask,» sa Murtagh lørdag. «Vi venter det i dag, så det blir litt over 50 timers transitt.»

Men fordi de utkastede partiklene er så langt fra hverandre, er forskerne ikke i stand til å forutsi det nøyaktige øyeblikket. Men hvis partiklene kommer til jorden i løpet av dagen, vil det ikke være noe lysshow, sa eksperter. Det samme gjelder hvis du bor i en by med høy lysforurensning eller i et område med overskyet vær.

Men hvis det er mørkt, himmelen er klar og lysforurensning er lav, er det en god sjanse for at folk vil se nordlyset, sa eksperter.

Prediksjonssenteret kan gi folk et varsel på omtrent 30 minutter før lysene er synlige fordi det er Deep Space Climate Observatory Satellite oppdager tonnevis av partikler som suser mens de fortsatt er mellom solen og jorden.

Murtagh sa at innbyggerne kunne overvåke sosiale medier regnskap og nettsted for statusoppdateringer i løpet av natten.

Når den magnetiske stormen treffer Jorden, vil de fargede gardinene av lilla og grønt – hvis de materialiserer seg – være resultatet av at solens magnetiske prosjektil samhandler med planetens magnetfelt, og «sånn som det gjør. Kobling med jordens magnetfelt vil diktere hvor sterk stormen er, sa Mr. Murtagh.

Jo sterkere stormen er, jo mer sannsynlig er det at områder på lavere breddegrader vil se nordlyset, sa eksperter. Helgens magnetiske storm kan dukke opp i områder nær byer som New York, Chicago, Boise, Idaho og Salem, Oregon. Lysene varer vanligvis i flere timer og kan være synlige hele natten, sa Murtagh.

I 1859 forårsaket en solstor storm nordlys synlig nær tropiske breddegrader på steder som Cuba og El Salvador. I 2011 ble nordlyset sett så langt sør som Alabama.

Meteorologer over hele landet fortalte allerede innbyggerne det de kunne ikke se lysene Hvor gi råd til de som reiser nordover å se på himmelen om natten.

En innbygger i Des Moines hadde allerede forberedt seg lørdag ettermiddag for å se skuespillet på himmelen.

«Jeg skal gå til et område med mørk himmel, nord for byen, og deretter sette meg ned og vente,» Brennan Jontz, 28, som er en del av Iowa Storm Chaser Network på Facebook, sa i et intervju. » Du må være tålmodig ; det er navnet på spillet med nordlyset.

Han vil ta med en plenstol, sa han. Han går mot kornåkrene, vekk fra byens lys, og går inn et sted på en grusvei. Så setter han seg ned, tar frem kameraet og venter til han lyser opp igjen.

Related Videos

Leave a Comment