Home » Viaplays Made in Oslo – Trailer og utgivelsesdato

Viaplays Made in Oslo – Trailer og utgivelsesdato

by Russell Crowe
Med Outlander-skuespilleren i en av rollene


Den norske dramaserien Made in Oslo med Pia Tjelta i hovedrollen går på Viaplay søndag 24. april. I serien dukker The Crown-stjernen Tobias Menzies opp, sammen med en rekke fremtredende skandinaviske skuespillere. Se den offisielle teaseren her.

Jeg Laget i Oslo spiller Pia Tjelta rollen som fertilitetslege Elin, en karakter hun selv beskriver som en moderne drømmerolle.

– For meg var det en gave å spille en så kontrasterende karakter og jeg elsket hvert sekund av innspillingen. Jeg føler at vi har skapt noe annerledes. Noe med hjerte og sjel på hver eneste tur, som jeg virkelig håper seerne vil like. Å drive med TV er det store «oss», og denne gjengen er det kuleste jeg har jobbet med i hele mitt liv, sier Pia Tjelta.

Mens Elin helbreder hennes pasienter med visdom og profesjonalitet, leder hun privat en hjelpeløs og irrasjonell kamp mot sin egen biologiske klokke. Hans ønske om å risikere ekteskapet, karrieren og livsverket hans strider mot all fornuft. Hun har muligheten til å spille rollen som Gud i sin egen klinikk.

Tobias Menzies som en ambisiøs forretningsmann

Rollelisten kommer i tillegg Pia Tjelta (Lykkeland, neste sommer), Jacob Cedergren (Den skyldige, Edderkoppen), Ola G. Furuseth (22. juli, heksejakt), Marians hull (Wisting, øyenvitne), Sara Khorami (Ingen latter, full dekning), Ane Skumsvoll (22. juli, Ler) og Erle Østraat.

I tillegg spiller den britiske stjernen Tobias Menzies (The Crown, Outlander) rollen som den ambisiøse og sjarmerende forretningsmannen Nicolas Jones.

Catherine Valen Zeiner har laget Laget i Oslo og skrev manus. Hun har allerede jobbet med store norske produksjoner som f.eks Wisting, Valkyrie og Øyenvitnet. Denne gangen brukte hun sine personlige erfaringer etter å ha slitt med å bli mor selv.

– Jeg ble sjokkert over intensiteten i mitt eget uoppfylte ønske om å få barn. Nesten redd. Jeg ønsket å komme inn i denne besettelse, og det var viktig for meg å gjøre det med oppriktighet og varme. Elin tar vanskelige avgjørelser, men vi kjenner henne og kjenner oss igjen i henne. En stor utfordring i denne serien har vært å holde den tett. La profesjonene, politikken, industrien, forskningen og lovverket danne bakgrunnen, krydderet og konteksten, slik vi opplever dilemmaene med karakterene, sier Kathrine Valen Zeiner.

Marit Moum Aune er direktør for Laget i Oslo. Serien er produsert av Nina BA Figenschow og Ingunn Sundelin til tordenfilmMedan Tanya Nanette Badendyck er ansvarlig produsent av NENT-gruppen.

Made in Oslo består av åtte 45-minutters episoder og har premiere på strømmetjenesten Viaplay søndag 24. april.

Mer lesing:

Related Videos

Leave a Comment