Home » Viaplay bestiller første norske originalfilm «Gold Run» – Deadline

Viaplay bestiller første norske originalfilm «Gold Run» – Deadline

by Liv Ullmann

EKSKLUSIV: Viaplay satte sin originale norske film i form av WWII-dramaet Gullrush (gulltransport), basert på den sanne historien om en gruppe usannsynlige motstandskjempere som smuglet norske gullreserver ut av landet før de invaderte nazistyrker.

Jon Øigarden (Exit), Sven Nordin (Wisting) og Axel Bøyum (Slett meg) lede den norske stjernebesetningen i spillefilmproduksjon, som skal starte innspillingen tidlig i 2022 med en eksklusiv premiere på Viaplay senere på året.

Bildet vil bli regissert av Hallvard Bræin (Kjempen) og er produsert av Jørgen Storm Rosenberg og Kjetil Omberg for 74 Entertainment, med Tanya Nanette Badendyck som utøvende produsent for Viaplay.

Filmen er satt til 9. april 1940 da tyske soldater gikk inn i Oslo for å fange tre mål: kongen av landet, regjeringen og gull. Stortingssekretær Fredrik Haslund (Øigarden) har i løpet av noen kaotiske timer satt sammen et usannsynlig team, bestående av søsteren Nini, bankmedarbeidere, lastebilsjåfører og den kjente poeten Nordahl Grieg, for å fullføre et høyfarlig og topphemmelig oppdrag: flytte 50 tonn av gull over hele landet for å bli med i en alliert maritim konvoi.

Filippa Wallestam, Chief Content Officer i NENT-gruppen, sa: «Hvordan trosset en mangfoldig gruppe med null militær erfaring en okkupasjon og bidro til å forme skjebnen til en nasjon? Gullrush er basert på en utrolig historie med en global appell og vil by på drama, spenning og til og med et snev av humor. Seere over hele verden kan forvente at vår første norske film Viaplay Original byr på underholdningens gull fra start til slutt.»

Jon Øigarden la til: «Jeg elsket rollen min umiddelbart. Dette er en mann som på ingen måte er en tradisjonell krigshelt, bare en vanlig politiker som tar på seg en enorm oppgave. Filmen skiller seg fra andre i sjangeren ved å balansere seriøsitet med lettere øyeblikk og fortelle sin historie med et glimt i øyet.»

Nyere norske Viaplay Originals inkluderer serier Pørni, Raseri og anerkjent noir-drama Wisting, som ble vist på BBC Four i Storbritannia og Sundance Now i USA, vil Viaplay debutere med minst 60 originaler i 2022.

Related Videos

Leave a Comment