Home » Via Bad Wimsbach og Wels til EM?

Via Bad Wimsbach og Wels til EM?

by Roald Amundsen

Bad Wimsbach og Wels er arenaene for siste etappe av fotballkvalifiseringen til sluttfasen av EM for kvinner under 19 år, som finner sted i Tsjekkia fra 26. juni til 9. juli. Bare vinnerne av knockout-turneringen med Østerrike, Bulgaria, Ukraina og Norge kjøper billett. Skandinavene er de store favorittene. Det rød-hvit-røde laget, som inkluderer 18 år gamle Innviertler Isabell Schneiderbauer fra O-League-mesteren LASK, tør imidlertid å overraske med vinden bak fansen.

Mye vil avhenge av utfallet av dagens åpningskamp (18:00, direktesending på FB TV) mot Bulgaria i Bad Wimsbach. «Det at vi kan forberede oss i et familiemiljø og spille foran publikum, våre venner, foreldre og slektninger kan være en avgjørende faktor», understreket FB-sjef Hannes Spilka, som beholder seg selv rolig til tross for sju avlysninger. «Vi er et perfekt koordinert team. Vi har evnen til å skape denne lille sensasjonen hvis vi holder sammen og legger alt inn i det.»

I realiteten skulle hjemmearrangementet ha funnet sted i april i Lindabrunn og Traiskirchen, men den russiske invasjonen av Ukraina fremtvang utsettelse. U19-erne i det krigsherjede landet bør ikke fratas sine sportslige muligheter i EM. Nå gis det grønt lys til det blå-gule utvalget, til Spilkas store glede. «Det er et veldig godt tegn at ukrainerne kan være der. Vi håper at deltakelsen i turneringen vil gi dem en følelse av normalitet i det minste for noen dager.» Østerrike møter Ukraina fredag ​​(18.00) i Bad Wimsbach og Norge mandag (18.00) i Welser Huber Arena.

Jeg tapte nettopp mesterskapet

I den engelske Superligaen manglet Arsenal bare ett poeng fra tittelen Chelsea vant. Til slutt vant «Gunners» 2-0 på West Ham med keeper Manuela Zinsberger. Frankiske Laura Wienroither var en erstatter.

Related Videos

Leave a Comment