Home » Verdensmesterskap i ishockey – sulten på mer

Verdensmesterskap i ishockey – sulten på mer

by Roald Amundsen

Det østerrikske ishockeylandslaget overrasket fansen sin i den første verdenscuphelgen i Tammerfors, og spesielt seg selv: «Fantastisk, det er gøy», sa Lukas Haudum, venstrekant i KAC, etter en god start mot Sverige (1:3) . ) og den oppsiktsvekkende poengseieren mot USA (2:3 aet). Og lagsjef Roger Bader håper også protesjene hans kan få fart i neste kamp mot Tsjekkia (tirsdag) og Norge (onsdag, 15:30 / ORF Sport +).

Bader ga spillerne sine en fridag på mandag slik at de kan lade opp batteriene for de resterende fem kampene innen syv dager. «De trenger restitusjonsdagen fordi de trengte mye styrke,» sa han. Det faktum at friidretten ble lagt stor vekt på under dannelsen av laget burde lønne seg etter hvert som turneringen skrider frem. Uansett lar et første mellomoppsummering sveitserne se på fremtiden med optimisme. «Vi solgte veldig bra to ganger, vi løp bra og vi holdt intensiteten. Det er gledelig at de har tilpasset seg et så høyt nivå så raskt,» sa laglederen.

Fremfor alt berømmet han imidlertid forsvaret, der Dominique Heinrich er den eneste spilleren med VM-erfaring. «De er veldig unge og uerfarne, men det de gjør er flott.» Bader er også godt fornøyd med keeperne Bernhard Starkbaum (med unntak av det tredje målet mot Sverige) og David Kickert, utestående mot USA.

Og av de ansvarlige defensive spissene som lykkes foran mål, vekker den yngste furore på landslaget. Marco Kasper var en konstant kilde til fare, spesielt i den første perioden mot USA, og han forberedte 1-0 med en flott solo. «Prestasjonen hennes er veldig bra, men jeg er ikke overrasket. De var høydepunkter, jeg er sikker på at vi kommer til å se mer,» sa Bader om den 18 år gamle rådiamanten, som ble draftet inn og byttet til NHL i juli som kandidat til første runde. «Hans opptredener her vil absolutt hjelpe ham med å forbedre draft-rangeringen enda mer», mener lagsjefen.

Mulig triatlon

Østerrikerne ønsker nå å bekrefte det gode inntrykket de har fått så langt i den tredje kampen mot en medaljekandidat. Du ble ganske godt kjent med Tsjekkia i tre forberedende kamper. «Vi må spille en perfekt kamp for å komme nær poengene,» sa Bader. Motstanderen hans kjenner også Østerrike-manageren godt. Etter skuffelsen i OL (niende plass) stolte Tsjekkia på en utenlandsk lagsjef for første gang i sin historie og hentet Kari Jalonen, som etter fire finske mesterskap med Kärpät Oulu (3) og HIFK Helsinki ledet SC Bern til to sveitsiske ligatitler. «Det er utrolig at en stor nasjon som Tsjekkia er avhengig av en finsk manager. Bern har alltid vært godt organisert, nesten kjedelig godt, fordi de ikke har tillatt ham noe. Han spiller på en mer offensiv måte med Tsjekkia. Det er utrolig er en struktur. Et godt strukturert lag med spillere i verdensklasse som har individuelle høydepunkter kan lede, sier Bader.

Nordmennene som følger 24 timer senere blir ikke mindre krevende. «Dette er motstandere der du tror er nærmest vårt nivå. Men de har vært i gruppe A i 15 år, det er grunner til det. Mange spillere har internasjonal erfaring, vi trenger en sterk prestasjon for å vinne dem for å slå», påpekte Mer dårlig. Det er trolig den første direkte duellen som er igjen i ligaen, som kan bli en trekamp mellom ÖEHV-laget, Storbritannia og Norge (3:4 nP på søndag).

Benjamin Baumgartners exit fra verdenscupen er vond her. Han pådro seg en underkroppsskade i den midtre tredjedelen mot USA og er ute for resten av turneringen.Mer på wienerzeitung.at Kommentarer til denne artikkelen

Related Videos

Leave a Comment