Home » Verdensbalanse Oberstdorf: Norge jubler, Tyskland sliter

Verdensbalanse Oberstdorf: Norge jubler, Tyskland sliter

by Russell Crowe

Kombinatorer har mistet overherredømmet

Mild frustrasjon i stedet – tross to medaljer – i Nordic Combined. «Jeg er ikke fornøyd, vi ville vinne tre medaljer» – landslagssjef Hermann Weinbuch prøvde ikke engang å undertrykke skuffelsen.

Det som ble nevnt i verdenscupen i noen år nå har blitt en sikkerhet i Oberstdorf: Tyske kombinertutøvere er bare tidvis best i verden. En gang sølv med laget, en gang bronse i lagsprinten til Eric Frenzel og Fabian Rießle – for lite for kombinatorene som en gang var så vant til suksess. For første gang siden 2009 ble det ingen gullmedalje, for sammenlagt var det den verste verdenscuprekorden siden 1999.

Landslagstrener Weinbuch blir værende til 2022

«Druene henger ganske høyt,» sa Weinbuch. Tvert imot: Konkurransen fra Norge og Østerrike har lett forbi Tyskland den siste vinteren og gir ikke inntrykk av å ville gi fra seg denne ledelsen raskt.

Tross alt: Weinbuch skal ikke kastes. Landslagstreneren blir i hvert fall til vinter-OL 2022. Dette ble bekreftet på VMs siste dag av DSV-styremedlem Karin Orgeldinger.

Langrennsdilemmaet

Mesteparten av arbeidet venter imidlertid på landslagstrener Peter Schlickenrieder. Da han tiltrådte i 2018, håpet han fortsatt å kunne kjøre om medaljer i hjemme-VM. Men i begynnelsen av VM-vinteren hadde han forlatt dette målet. «Realistisk», han tror ikke på det, sa Schlickenrieder i oktober i fjor.

I verdenscupen presenterte de tyske langrennsløperne seg faktisk som veldig blandede og likevel ganske langt fra de beste i verden. Tap av ski midt i løpet, fall og problemer med materialet – nesten et mulig havari var over. Håpefulle Katharina Hennig klarte heller ikke å innfri forventningene til henne.

Related Videos

Leave a Comment