Home » Vekst i verdien av tysk vineksport – Økonomi og Volkswagen – Nyheter

Vekst i verdien av tysk vineksport – Økonomi og Volkswagen – Nyheter

by Siv Jensen

Bodenheim (ots) – Den gjennomsnittlige eksportprisen på tyske viner nådde et nytt høydepunkt i fjor. Ifølge det tyske vininstituttet (DWI) økte gjennomsnittsprisen som produsentene tjente gårdsgate for en liter eksportert vin med 20 cent til 3,15 euro sammenlignet med året før. Det er elleve cent over den forrige maksimalverdien på 3,04 euro i 2018 og det dobbelte av for 20 år siden. På eksportmarkeder markedsføres viner vanligvis mye dyrere avhengig av påslagene på grunn av avgifter og salgsmarginer.

Med høyere inntekter økte den totale verdien av tysk vineksport med fire prosent til 370 millioner euro i 2022, selv om eksportvolumet sank med tre prosent til 1,17 millioner hektoliter.

«Denne utviklingen skyldes også de prisjusteringene som har blitt nødvendige på bakgrunn av den kraftige økningen i produksjonskostnadene. Det samsvarer imidlertid også med industriens langsiktige mål om å eksportere mer premiumviner fra de tyske vinregionene i per øke merverdien», forklarer DWI-administrerende direktør Monika Reule.

Tysk vineksport til Kina var spesielt vellykket i fjor. I det femte viktigste vineksportmarkedet oppnådde de en ny rekord på 45 000 hektoliter til en svært attraktiv pris og den høyeste gjennomsnittsprisen til dags dato på 5,12 EUR/l. Sammenlignet med 2021 tilsvarer dette en volumøkning på 24 prosent, med en verdiøkning på 22 prosent til 23 millioner euro. Dette plasserer tyske viner på sjuende plass blant Kina blant de viktigste vinimporterende landene. «Spesielt er det yngre forbrukere i Kina som i økende grad oppdager tysk Riesling for seg selv. Unge sommelierer anbefaler det også i økende grad,» sier Reule, leder for DWI, og forklarer den positive markedsutviklingen.

I 2022 kunne tyske vineksportører også oppnå nye rekordpriser i fire andre store eksportmarkeder. For viner som gikk til de to viktigste innkjøpslandene, USA og Norge, var det i snitt mulig å tjene mellom 50 og 56 øre per liter mer enn året før. Tyske viner til USA kostet i snitt 4,32 euro/l i fjor og 4,40 euro/l for Norge. Prisøkningen resulterte imidlertid også i en nedgang på 13 % i vineksporten til begge markeder.

I Nederland, som er den tredje største eksportdestinasjonen for vin, er prisnivået på vin betydelig lavere. Men selv der, etter en økning på 16 øre, steg gjennomsnittsinntekten per liter på gården til ny rekord på 2,10 euro/l.

Den fortsatte trenden mot salg av tyske viner av høyere kvalitet, spesielt i den britiske vinhandelen, har ført til at den gjennomsnittlige vinprisen for nr. 4 fra Tyskland, til 3,06 EUR/l, har passert terskelen på tre euro for første gang.

I fjor, etter fire år, kom Sveits tilbake til topp 10 av de viktigste vineksportlandene. Volumet av vin eksportert til nabolandet i sør økte med 51 % sammenlignet med året før og verdien av eksporten økte med 23 %, med en god snittpris på 4,74 euro/l.

I 2022 ble 87 % av tyske viner eksportert på flaske. Når det gjelder kvalitetsviner eller viner med beskyttet opprinnelsesbetegnelse (PUB), var andelen flaskevin enda høyere, lik 93 %. Når det gjelder landviner eller viner med beskyttet geografisk betegnelse (PGI) og produkter i kategorien «tysk vin», øker andelen eksport i større beholdere. En andel på 19 % ble laget i bag-in-box-emballasje og 11 % som fatvin.

Pressekontakt:

German Wine Institute Ernst Büscher Platz des Weins 2 55294 Bodenheim Tlf.: 06135 9323-156 E-post:ernst.buescher@deutscheweine.de www.deutscheweine.de

Originalt innhold fra: Deutsches Weininstitut GmbH, overført av news aktuell

Presserommet til presseportalen: nyheter oppdatert GmbH

Related Videos

Leave a Comment