Home » Vattenfall og Seagust byr på havvindområder i Norge

Vattenfall og Seagust byr på havvindområder i Norge

by Edvard Munch

Det svenske statseide kraftselskapet Vattenfall og det Norge-baserte investeringsselskapet Seagust har dannet et fellesforetak (JV) til å by i kommende konsesjonsrunder for havvindområder i Norge.

Den norske regjeringen har avduket planer om å installere opptil 4,5 GW fornybar energikapasitet gjennom flytende og bunnfaste vindparker i Nordsjøen.

Vattenfall og Seagusts JV har til hensikt å by på lisenser i Nordsjøens Soerlige Nordsjoe II- og Utsira Nord-områder.

Konsesjonsrunder forventes å finne sted i år.

Vattenfall Wind-forretningsområdesjef Helene Biström sa: «Denne JV-en gir oss en stor sjanse til å levere rimelig energi til industri og kunder i tråd med vårt mål om å muliggjøre et fossilfritt liv innen én generasjon».

«Seagust er en perfekt partner for oss siden eierne har en imponerende historie og merittliste med å bygge industri, skape lokale arbeidsplasser og samtidig fokusere på bærekraft.

«Vi er dedikerte til å jobbe tett med Seagust og norske leverandører for å forfølge havvindmuligheter i Norge.»

JV-en med Seagust markerer Vattenfalls inntog i det norske vindmarkedet.

Seagust ble opprettet i fjor av de norske industrielle investeringsselskapene Arendals Fossekompani (AFK) og Ferd, og har som mål å befeste sin posisjon som en havvindutvikler.

Seagusts administrerende direktør Simen Elvestad sa: «Vi er henrykte over å samarbeide med Vattenfall, en av Europas største operatører av havvind.

«De har erfaring med å lede alle faser av et prosjekt, fra samtykke, bygging og gjennom til drift. Deres merittliste med vellykkede havvindprosjekter er virkelig imponerende.

«Vårt fellesforetak er nå posisjonert som en toppkonkurranse i den innledende runden med lisensiering av norske havvindressurser.»

I forrige uke gikk det norske kraftselskapet Agder Energi sammen med det Macquarie-eide Green Investment Group for å by på et flytende havvindprosjekt i Utsira Nord-sonen.

Beslektede selskaper

Related Videos

Leave a Comment