Home » Utveksling av mennesker, hjemvandring og pollenallergi ytterst til høyre 1. mai

Utveksling av mennesker, hjemvandring og pollenallergi ytterst til høyre 1. mai

by Russell Crowe

Alternativer for Sverige holdt torgmøte i Gävle 1. mai. Taler hevdet at politikere «erstatter folket» og partiet lovet å rive opp hundretusenvis av statsborgerskap og legge ned universitetsutdanning.

Det høyreekstreme Alternativ for Sverige er involvert i Riksdagsvalget og i flere kommunevalg. Sandviken i Gävleborg fylke er en av dem. Det er også i Gävle partiet hevder å ha sin sterkeste medlemsvekst. 63 % hevdet partileder Gustav Kasselstrand uten å opplyse hvor mange medlemmer.

Ingen lokale kandidater hadde imidlertid tillit til å snakke. I stedet tok partiets mest fremtredende representant ordet. Partileder Gustav Kasselstrand, tidligere svenskdemokratisk stortingsrepresentant Jeff Ahl, Evelina Hahne og høyreekstrem påvirker Lennart Matikainen som sitter i kirkestyret for AFS.

Blant dem som hørte på partifunksjonærer var både partitilhengere og nysgjerrige forbipasserende. Blant annet stoppet ungdom og barn i barneskolealder på det solfylte torget i Gävle og hørte partiet proklamere sin politikk.

«Vi vil tilbakekalle hundretusenvis av statsborgerskap»

Talene ble dominert av skildringer av et forfallende Sverige, muslimer og innvandrere ble demonisert før Alternativ for Sverige presenterte sin løsning. Massedeportasjoner.

– Vi vil tilbakekalle hundretusenvis av statsborgerskap. Vi skal opprette en myndighet, Migrasjonskontoret. Det er den eneste myndigheten vi vil starte i dette landet. Ellers vil vi legge ned hundrevis av myndigheter. Vi legger ned Migrationsverket og erstatter det med Migrationsverket, erklærte partileder Gustav Kasselstrand.

Tidligere i talen hevdet han at sosialdemokratene «erstatter sitt eget folk» og at Sverige er i en borgerkrig, typiske høyreekstreme konspirasjonsteorier som Alternativ for Sverige også drev med i 2018 …en unnvikende elite med en destruktiv agenda destabilisert av liberalisme og immigrasjon. Liberale og venstresiden har blitt pekt ut som medskyldige, eller som Jeff Ahl sa det i sin tale, «femte spaltist».

– Globalistene ønsker å sette arbeiderklassen opp mot eierne av småbedrifter, de har importert nye saker for svensker og innvandrere å krangle samtidig som de stjeler makten fra oss bak ryggen vår. politisk og økonomisk makt. Fienden er ikke innvandrere, det er globalister, multinasjonale byråkrater og storforretningsplyndring. Dette er siden der den såkalte venstresiden står. De tar på seg store virksomheter mot sitt eget folk. Det er et vakkert uttrykk. Han kaller seg den femte spaltisten, sa Ahl.

Han kalte venstresiden en parasittisk klasse og lovet å legge ned en rekke universitetsprogrammer.

– Vi må betale for ufarlig utdanning som vi ikke trenger. Vi trenger ikke slike forskere, mange forskjellige bakgrunner innen humaniora som ikke tjener noen funksjon. Da Alternativ for Sverige drenerte sumpen. Når vi først har ryddet opp i myndighetene, vil det ikke være flere muligheter for de menneskene som har hatt ubetydelig utdanning til å få jobb.

Evelina Hahne fokuserte i talen på å hetse muslimer.

– Spørsmålet mitt er hva de gjør her. De har ingen rett til å være her, og det er på tide å reise hjem, sa hun.

«Returen rammer hovedsakelig muslimer»

Etter at samtalene var over, gikk to barn som hørte på Partyteltet Alternativer för Sverige for å søke svar på spørsmålet: «Får vi bli?» Expo hørte ikke svaret barna fikk, men stilte spørsmålet til Gustav Kasselstrand.

– Vi har ikke sagt hvilket år vi kommer tilbake. Vi gjør individuelle vurderinger. Jeg tror i praksis det kan gå tilbake til 1970-tallet, men vi sa ikke noe årstall.

Skal du rydde opp?

– Hvis en person har bodd lenge i Sverige og oppført seg bra, blir han ikke utvist. Men det er tilfeller der personen kom til Sverige for ganske lenge siden og fortsatt ikke har blitt en naturlig del av samfunnet og da er vi absolutt åpne for utvisning selv om det skjedde før 2000.

barn med?

– Avhengig selvfølgelig av oppførselen til barna deres. Hvis du ser på opptøyene som har funnet sted den siste tiden, har de fleste av dem sitt opphav i Sverige, og jeg anser dem ikke som en del av Sverige. Dette kan vi oppnå ved å deportere andre generasjons innvandrere.

Alternativene for Sverige snakker om «probleminnvandrere», men i denne gruppen inkluderer de ikke bare kriminalitet og mulige bidrag. De er også rettet mot personer som har drevet «særinteresser», som Gustav Kasselstrand sa i sin tale. Alternativer for Sverige ønsker å utvise mennesker fra kulturer de ikke anser som forenlige og derfor ikke kan leve i «harmoni med det svenske folket».

Islam er uforenlig ifølge deg?

– Ja absolutt.

Så du vil utvise alle muslimer?

– Det kan tenkes at det finnes unntak der en person har kommet fra et muslimsk land, eller er troende muslim men ellers lever i pakt med samfunnet uten å stille spesielle krav. Jeg kan ikke si at enhver muslim ville bli utvist. Men selvfølgelig vil vår retur først og fremst påvirke muslimer.

Det er ikke bare Alternativ for Sverige som arrangerte demonstrasjoner på 1. mai. Akkurat som den nazistiske nordiske motstandsbevegelsen.

Flere steder men få aktivister

Det var gått tre år siden Den nordiske motstandsbevegelsen hadde klart å mønstre store mengder støttespillere til demonstrasjonstog på 1. mai. Pandemien og det avtagende engasjementet har påvirket organisasjonen, som de siste to årene i stedet har investert i direktesendt radio, lokal propaganda og bannerkampanjer. I fjor ble Simon Lindbergs tale forhåndsinnspilt og lagt ut på videoer av tidligere protester da organisasjonen samlet mange flere uniformerte aktivister.

I år hadde de søkt om tillatelse til torgmøter i Munkedal, Vetlanda og Ludvika – der Expo var på stedet.


Sparsomt på Garvarns torg i Ludvika under den første åpningsdemonstrasjonen til Den nordiske motstandsbevegelsen. Foto: Mickan Palmqvist

I Ludvika samlet nazistene rundt femten militante med organisasjonens emblem på klærne og omtrent like mange tilhørere inne i politiets veisperring på Garvarns torg.

Av de tre foredragsholderne var det kun to som møtte opp, lederen av organisasjonen Simon Lindberg og aktivisten Emma Karlsson, mens Pär Öberg, som leder den parlamentariske avdelingen av NMR, «fratrådte». Organisasjonens radioprogram med Simon Holmqvist og Pär Öberg ble også avlyst fordi «Holmqvist har pollenallergi, Öberg har andre hindringer».

Noen få uautoriserte demonstrasjoner ble også observert i løpet av dagen. Blant annet i Luleå og Örkelljunga, hvor organisasjonen planlegger å delta i høstens valg.

Lokale grupper av organisasjonen har også meldt seg i Danmark og Norge, det samme har organisasjonen til vennene Sinimusta Liikes i Finland.

Allerede dagen før, 30. april, arrangerte NMR en marsj i Lysekil som de ikke ba om tillatelse til. Tretti aktivister deltok, flertallet maskert.

Related Videos

Leave a Comment