Home » Tysklands kuleste fengselshoteller: Tilbring natten bak stolpene

Tysklands kuleste fengselshoteller: Tilbring natten bak stolpene

by Ashley Olsen

Bolig i stedet for å sone straffen: Tørsten etter liv og luksus har nå satt seg i mange tidligere fengsler i Tyskland. Reisende liker å bli gjengangere her.

Lær mer etter kunngjøringen

Lær mer etter kunngjøringen

Offenburg: mer enn vann og brød

De tykke veggene, celledørene og sprossene foran de enkelte vinduene er en påminnelse om at oppholdet i den 200 år gamle murbygningen hadde absolutt ingenting med avslapning å gjøre. Fra 1845 til 2009 ble motstandere og politisk forfulgte hovedsakelig fengslet i Offenburg fengsel. I dag ønsker det høflige servicepersonalet på Hotel Liberty gjester velkommen innenfor de historiske murene.

Hotel Liberty ble født fra det tidligere fengselet i Offenburg.

Lær mer etter kunngjøringen

Takket være utstyr av høy kvalitet og en moderne glasskube har den trykkende atmosfæren i fengselet blitt et fristed for kjennere. Luksushuset har 38 rom og suiter, der «beboerne» først og fremst skal føle seg vel. I restauranten sørger kjøkkenteamet for at ikke bare vann og brød, men også regionale og sesongbaserte spesialiteter serveres direkte fra grillen.

Liberty HotelGrabenallee 8, 77652 Offenburg, pris per rom fra 180 euro

Amberg: 267 års fengselshistorie

«Velkommen til hvile i fengsel» er hvordan nettstedet Hotel Fronfeste ønsker deg velkommen. Det tidligere fengselet til Amberg i Øvre Pfalz, pittoresk integrert i vollene i gamlebyen, tar nå imot sine gjester i forskjellige temarom. Hvis du ønsker det, kan du gjenskape 267 års fengselshistorie i det gamle kapellet, i det gamle vaktrommet eller på legerommet – selvfølgelig med din egen nøkkel.

Et blikk inn i en mørk celle, bevart relativt tro mot originalen, sier mye om forholdene for internering: intet lys, ingen vindu, bare vann og brød hver tredje dag.

Chic: De individuelle cellene på Hotel Fronfeste er utstyrt med et glassbad.

Lær mer etter kunngjøringen

Lær mer etter kunngjøringen

De andre cellene, som fortsatt har tunge tredører, er populære, selv om det ikke er mye benplass. En enkeltcelle måler for eksempel ti kvadratmeter, er elegant innredet og har et glassbad. Det finnes imidlertid også større rom med ekte vinduer.

Hotell FronfesteFronfestgasse 8, 92224 Amberg, mobil fra 73 euro

Berlin: prisvinnende konvertering

Det er fortsatt jernstenger foran noen vinduer, og korridorene minner også om fengselstiden. Ellers har det tidligere kvinnefengselet og rettshuset i Berlin-Charlottenburg gjennomgått en radikal makeover: Spartanske celler er forvandlet til 44 elegante rom og suiter, og gårdsrom er forvandlet til bortgjemte hager. I stedet for disiplin er det på tide å slappe av på Hotel Wilmina.

Det er forøvrig ikke bare byboere fra hele verden som oppholder seg her; alle som er interessert i arkitektur liker også å sjekke inn her. Tross alt mottok hotellet prisen fra Association of German Architects for sin vellykkede transformasjon i 2021.

Hotel Wilmina i det tidligere kvinnefengselet i Berlin-Charlottenburg har blitt premiert av Association of German Architects.

Lær mer etter kunngjøringen

Lær mer etter kunngjøringen

Endelig er det verneverdige ensemblet fra Wilhelmina-tiden et populært møtested for lokalpublikummet: For i den tilhørende Lovis-restauranten skjemmer Berlin-kokken Sophia Rudolph bort gjestene med moderne tysk mat.

Hotell WilminaKantstraße 79, 10627 Berlin, pris per rom fra 180 euro

Petershagen: Frokost i fricellen

Hva med stilig fritidsdeprivasjon i Petershagen helt nordøst i Nordrhein-Westfalen? Det tidligere fengselet til Gamle tingrett har et bunkerspreg. Bygningen er over 100 år gammel og har huset mange uregjerlige og kriminelle innsatte. Fengselet ble nedlagt i 1978 og fungerte da i lang tid som oppbevaringssted for matrikkelen.

Fra nå av er dørene til huset gjennomsyret av tradisjon åpne for besøkende – de kan til og med låne straffefangerutstyr (6 euro). Det er en skikkelig bunkersfølelse. Innkvarteringen er ganske enkel: det er fire celler for to og en celle for seks. Møblene minner også om gamle dager: rå betonggulv, tykke dører, køyesenger og knirkende metallskap. TV og mobilnett? Ingen!

Lær mer etter kunngjøringen

Lær mer etter kunngjøringen

Hvis du ønsker det, kan du ta fengselseksamen i fengselsgården. For å gjøre dette må følgende disipliner beherskes: frigjøring, utdeling av mat, vann og brød, flukt og flukt. Frokost er tilgjengelig for «innsatte» ved siden av i settet til den ledige cellen.

Tidligere Petershagen tingrettMindener Straße 16, 23469 Petershagen, celle for to 69,80 euro, celle for seks 209,40 euro per natt

Hvis du ønsker det, kan du til og med låne fengselsklær til oppholdet i fengselet til den tidligere tingretten i Petershagen.

Kaiserslautern: fangebuss på gården

Sprossene foran vinduene er definitivt ikke for gjester med klaustrofobi – men som regel elsker alle på Alcatraz Kaiserslautern det så mye at de ikke vil slippe unna i det hele tatt. Denne bygningen har også en turbulent historie: før den ble omgjort til hotell i 2008, var den et fengsel.

I dag er det 57 rom på vandrerhjemmet, inkludert 36 celler med tunge jerndører, sperrede vinduer og vask og toalett i hjørnet av cellen – uten skillevegg. Elektroniske låser er en innrømmelse til turistbruk. Og lukkerne til celledørene, som åpnet fra utsiden: de kan nå låses fra innsiden. Men det er også en mer komfortabel måte: 20 rom er innredet som komfortrom eller suiter.

Lær mer etter kunngjøringen

Lær mer etter kunngjøringen

Alcatraz Hotel i Kaiserslautern var et kriminalomsorgsanlegg frem til 2008.

Hvis du vil vite hvordan fanger ble fraktet tidligere, kan du ta transport på fangebussen. Den grønne og hvite originalen som står på gården er et populært fotomotiv. Interiøret er delt inn i individuelle rom med stenger, i stedet for doble benker er det kun enkeltseter. Dagslyset kommer bare inn gjennom en smal spalte.

Alcatraz hotellMorlauterer Straße 1, 67657 Kaiserslautern, enkeltcelle fra 49 euro, dobbeltcelle fra 69 euro

reisejournalist

Related Videos

Leave a Comment