Home » Tyskland vs Norge i håndball-VM

Tyskland vs Norge i håndball-VM

by Russell Crowe

Den viktigste ideen først: Tyske håndballspillere kan følge et verdensklasselag som Norge. Den neste tungvekteren venter nå for kvartfinalen i verdenscupen.

Katowice – Tyske håndballspillere strøk på den første testen på verdensnivå i verdenscupen som har vært så spennende så langt. To dager før kvartfinalen tapte DHB-uttaket for Norge 26:28 (16:18) mandag. Siden begge lag allerede hadde kvalifisert seg til 16-delsfinalen, var kampen i Katowice av liten betydning. Foran rundt 4500 tilskuere ble Juri Knorr det tyske lagets toppscorer med åtte mål.

I kvartfinalen onsdag venter en tilsvarende tungvekt på laget til landslagstrener Alfred Gislason: det er da mot Frankrike, olympisk mester og rekordverdensmester, ubeseiret.

Selv kampen mot Norge bør bli en referanse for det tyske laget. Etter fem seire på fem VM-kamper er svaret på spørsmålet: Hvor bra er egentlig DHB-utvalget? Norge var det første verdensklasselaget Tyskland møtte i dette VM. Og det viste at det unge tyske laget er veldig nær dette nivået. Selv om ikke alt ordnet seg. Langt ikke.

Hovedårsakene til at DHB-utvalget klarte å holde kampen tett gjennom hele kampen hadde å gjøre med to navn: Juri Knorr og Andreas Wolff. Den unge manageren og igjen fremragende målvakten formet spillet til det tyske laget, i andre deler av laget passet det ikke så godt. Forsvaret var ikke på topp mot dette topplaget, det andre store problemet var å omsette sjanser. Men det tyske laget holdt seg orientert.

Svakheter som et lag som de norske – som heller ikke har vist sine beste prestasjoner – vet å utnytte. Dette skyldtes også at Joel Birlehm, som overraskende ble ropt opp av Gislason tidlig, ikke passet inn i kampen i det hele tatt. Islendingen tok 25-åringen ut igjen i det 9. minutt og hentet inn Wolff. Og det var verdt det.

Bare sekunder etter byttet gjorde 31-åringen sin første solide redning. Frem til sluttsignalet etterlot han flere andre konsekvenser. Det var også nødvendig da den tyske defensiven fortsatte å finne stabilitet. Men det var i det minste Knorr og Wolff.

Andre spillere som den svært viktige kapteinen Johannes Golla eller veteranen Patrick Groetzki hadde sine vanskeligheter. Men i møte med en slik nasjon må alt være perfekt for å ta ledelsen. Dette var imidlertid ikke vellykket i begynnelsen. Norge ledet med to mål til pause.

«Jeg tror vi kan avslutte litt bedre,» sa DHBs sportsdirektør Axel Kromer ved pause. «I forhold til spillesystemet kan vi ikke gjøre så mye annerledes, vi gjør det bra. Men det gjør nordmennene også.» den utmerkede Wolff Problemet var bare at det tyske laget noen ganger bommet på de beste sjansene.

Likevel holdt det seg tett gjennom hele kampen. Og det var kanskje kveldens viktigste oppdagelse sett fra tysk side: at du kan holde deg fast, selv på dette nivået. Selv om det ikke var nok til slutt.

Related Videos

Leave a Comment