Home » Tyskland slo Nord-Makedonia for å sikre plassen i Qatar 2022 – VM-kvalifiseringsrunde | Fotballnyheter

by Russell Crowe

Tyskland kvalifiserte seg til verdensmesterskapet i 2022 etter å ha knust Nord-Makedonia 4-0 mandag for å sikre førsteplassen i sin kvalifiseringsgruppe J med to kamper igjen.

En pause i andre omgang fra Timo Werner og ett mål hver fra Kai Havertz og Jamal Musiala sikret Tysklands femte seier i deres femte kamp under den nye treneren Hansi Flick og tok dem til 21 poeng, Romania på andreplass med 13.

Alle gruppevinnere av de europeiske kvalifiseringskampene får automatisk plass i turneringen i Qatar.

Tyskerne, som ble slått ut i verdenscupen 2018 første runde og siste 16 i årets EM, hadde en tidlig sjanse med en Thomas Mueller-heading.

Bruk Chrome-nettleseren for en mer tilgjengelig videospiller

Timo Werner får et brak mot Nord-Makedonia med stil da han gjør 3-0 mot Tyskland.

Men som i sin 2-1-hjemmeseier over Romania på fredag, manglet tyskerne presisjon i sin siste pasning og avslutning, og skapte bare noen få sjanser i første omgang inntil Timo Werner traff stolpen med et svakt driv på pause.

Tyskland, slått 2-1 av Nord-Makedonia i Duisburg i mars, brøt dødlåsen i det 50. minutt da Serge Gnabry delte forsvaret med en suveren pasning for Mueller og han lot ham gå, så Havertz kan skrive.

Angriperen Werner scoret deretter to ganger på tre minutter, først gjennomboret med en ny Mueller-assist på den 70., for så å ta et hjemmeskudd fra 15 yards tre minutter senere.

Innbytter Musiala fullførte seieren sju minutter før slutt med sitt første landskampsmål.

Gudjohnsens gjør det til en familieaffære på Island som beseirer Lichtenstein

Brødrene Sveinn Aron og Andri Gudjohnsen kom sammen for et sent mål i Islands 4-0-seier i gruppe J i VM-kvalifiseringen mandag mot Liechtenstein for å fortsette familiens rike tradisjon med målscorer på øyas landslag.

Faren deres Eidur er landets toppscorer med 26 landskampsmål. Han forlot benken for å erstatte faren Arnor, som scoret 14 mål på 73 landskamper, på sin debut i 1996, men de to har aldri spilt sammen.

Sønnene hans fikk imidlertid sjansen på mandag da hans storebror Sveinn Aron (23) kom inn i det 65. minutt med en 2-0-scoring og vertene la til en ny med en straffe nummer to for Albert Gudmundsson. før Andri (19) ble med. strid. på det 80.

Ni minutter senere presset Sveinn Andri til å score kampens fjerde og siste mål, men til tross for resultatet og familiens glede, ligger Island på andreplass fra bunnen av sekslagsgruppen med åtte poeng med to kamper igjen. .

Gruppe G: Double Depay sikrer enkel Nederland seier

Høydepunkter fra verdenscupkvalifiseringen mellom Nederland og Gibraltar.

Memphis Depay fortsatte sin rekke med mål for Nederland da de slo Gibraltar 6-0 for å holde kursen mot en automatisk VM-kvalifisering.

Depay har scoret to ganger, inkludert ett fra straffemerket mens han kastet enda et skudd på mål, for å bringe det totale antallet mål i VM-kvalifiseringen til ni – flere enn noen annen spiller på et europeisk lag.

Virgil van Dijk åpnet scoringen med en heading fra en Depay-corner etter ni minutter, og det ble også mål i andre omgang for Denzil Dumfries, Arnaut Danjuma og Donyell Malen.

Resultatet gir nederlenderne to poeng foran Norge på gruppe G-tabellen med to kamper igjen. Nederland skal fullføre kvalifiseringskampene neste måned mot Montenegro og hjemme mot Norge.

Depay fikk en straff fra 19. minutt fra Gibraltar-debutanten Bradley Banda, men ble innhentet med et blankt skudd to minutter senere før han registrerte sin andre straffe ved pause.

Det var en fjerde seier på rad for veteran-trener Louis van Gaal, som ble hentet tilbake for å sikre VM-kvalifiseringen etter Frank de Boers avgang etter det mislykkede l-laget i EM 2020.

Tyrkiske Burak Yilmaz scoret en dramatisk straffe i det 99. minutt
Bilde:

I løpet av denne tiden, Tyrkia vant 2-1 Latvia Mandag da Burak Yilmaz scoret fra straffemerket inn i tilleggstid for å gjenopplive kvalifiseringsforhåpningene.

Seieren ga dem fire poeng bak Nederland, ledere i gruppe G, og to poeng bak Norge med to kamper igjen.

Andre steder i gruppe G, NorgeMohamed Elyounoussi slo til to ganger da en heroisk defensiv innsats sikret en 2-0 seier over Montenegro for å holde hjemmelagets håp om å kvalifisere seg for første gang siden 1998 i live.

Seieren etterlater nordmennene på andreplass med 17 poeng, to poeng bak ledende Nederland og to foran Tyrkia, tredje med to kamper igjen.

Gruppe H: Kroatia taper terreng etter uavgjort mot Slovakia

Kroatiske Andrej Kramaric feirer målet sitt
Bilde:

Kroatia svekket deres automatiske kvalifiseringshåp for VM 2022 etter uavgjort 2-2 hjemme med Slovakia i gruppe H-sammenstøtet på mandag etterlot dem dem Russland med to poeng i et tomannsløp om førsteplassen.

Russerne, som har 19 poeng på åtte kamper, slo Slovenia 2-1 borte for å passere Kroatia, som kom tilbake to ganger bakfra mot slovakene og tapte et sent mål etter en VAR-sjekk.

VM-finalistene i 2018 Russland og Kroatia er begge garantert å ha minst én sluttspillplass, ettersom tredjeplasserte Slovakia har 10 poeng og har ingen sjanse til å komme inn i de to først.

Vingen Ivan Schranz førte slovakene i det 20. minutt før Andrej Kramaric kikket på utligningen fem minutter senere og gjestene slo til igjen ved pause takket være Lukas Haraslin.

Den kroatiske kapteinen Luka Modric utlignet med et frispark i det 71. minutt før innbytter Nikola Vlasic ble nektet en vinner i den 83. med hans blanke skudd som ble utelukket for et brudd.

Russiske Georgi Dzhikiya feirer med lagkameratene etter scoring
Bilde:

Kroatia vil da reise til Malta mens Slovakia er vert for Slovenia og Russland er vert for Kypros 11. november.

Russiske forsvarsspillere Igor Diveyev og Georgy Dzhikiya scoret i første omgang for å sikre 2-1 borteseier over Slovenia.

Diveyev åpnet scoringen med en heading fra et frispark som passerte den slovenske keeperen Jan Oblak i det 28. minutt. Fire minutter senere scoret Dzhikiya med et imponerende venstrebeint sykkelspark for å øke Russlands ledelse.

Slovenia svarte raskt med et lavt skudd fra Josip Ilicic som slo keeper Matvei Safonov i det 40. minutt.

Gruppe E: Moores mål tidlig gir Wales en avgjørende seier

Høydepunkter fra VM-kvalifiseringskampen mellom Estland og Wales.

Kieffer Moores første streik var nok til å vinne Wales en viktig 1-0 seier inn Estland mandag for å beholde en sluttspillplass i gruppe E i VM-kvalifiseringen i sikte.

Wales fikk en god start og tok ledelsen i det 12. minutt med Moore som presset hjem etter et scoringsløp inn i en corner.

Da Wales var sliten, handlet det om å henge på i stedet for å lete etter et sekund, og vertene utlignet nesten takket være innbytter Vlasiy Sinyavskiy, som ble presset tilbake av en strålende redning fra keeper Danny Ward.

Gjestenes tredje overlevde noen nervøse øyeblikk for sent og hoppet til 11 poeng i gruppen, uavgjort med Tsjekkia på andreplass, selv om Wales fortsatt har to kamper å spille sammenlignet med tsjekkerne. Belgia er i ledelsen med 16 poeng.

De Tsjekkisk Republikk vant 2-0 på Hviterussland Mandag.