Home » Tyskland blir stadig mer upopulært blant utenlandske fagarbeidere

Tyskland blir stadig mer upopulært blant utenlandske fagarbeidere

by Ashley Olsen

Tyskland – en gang drømmedestinasjonen for fagarbeidere fra hele verden. Lite ser ut til å ha blitt igjen av denne populariteten. For utenlandske studenter og gründere, derimot, ligger Tyskland fortsatt først når det gjelder attraktivitet, ifølge en studie utført av OECD i samarbeid med Bertelsmann Foundation.

det viktigste i et nøtteskall

  • Stadig færre utenlandske fagarbeidere kommer til Tyskland

  • Tyskland har falt fra 12. til 15. plass siden 2019.

  • Tyskland får toppkarakterer fra internasjonale studenter og gründere.

Stadig færre spesialister kommer til Tyskland fra utlandet – til tross for lokal mangel på godt utdannet personell. En pågående studie av OECD i samarbeid med Bertelsmann Foundation har nå fastslått årsakene til dette fenomenet: den nølende praksisen med naturalisering og den eneste langsomme digitaliseringen i Tyskland er hovedårsakene til nedgangen i popularitet, som oppsummert av NTV .

I videoen: IT-ørken i Tyskland – 137 000 IT-arbeidere er savnet

Tyskland kan være mer attraktivt

Ifølge en vurdering fra Bertelsmann Foundation har Tyskland falt fra 12. til 15. plass blant de 38 landene i Organisasjonen for økonomisk samarbeid og utvikling (OECD) siden 2019. I motsetning til dette har land som New Zealand, Sverige, Sveits, Australia og Norge er de mest attraktive for høyt kvalifiserte spesialister.

«Tyskland er nå et åpent og attraktivt land for dyktig immigrasjon,» sa Ulrich Kober, migrasjonsekspert ved Bertelsmann Foundation. «Men handling er nødvendig når det gjelder visumutstedelse, digitalisering, naturalisering eller mangfoldshåndtering.» Dette har nettopp en effekt på innvandring fra tredjeland og gjenspeiles i det lave rekrutteringsnivået til bedrifter i utlandet.

«Tyskland trenger fagarbeidere, også fra utlandet, for å sikre sin velstand. Den internasjonale sammenligningen viser tydelig hva Tyskland må gjøre for at migrasjonen av fagarbeidere, som er så viktig for landet vårt, blir enda bedre,» sa Ralph Heck. administrerende direktør i Bertelsmannstiftelsen, av studieresultatet.

Likevel er det toppkarakterer for Tyskland

Tyskland får toppkarakterer fra internasjonale studenter og gründere. Etter USA, men fortsatt foran Storbritannia, Norge og Australia, tiltrekkes de beste studentene oss. Det er flere grunner til dette – utmerkede sekulære universiteter, lave studiekostnader og gode arbeids- og oppholdsmuligheter. Og dette under og etter studiene.

Related Videos

Leave a Comment