Home » Tyrkisk landslagstrener: Kuntz etter jordskjelvet – «For øyeblikket handler det bare om menneskeliv»

Tyrkisk landslagstrener: Kuntz etter jordskjelvet – «For øyeblikket handler det bare om menneskeliv»

by Roald Amundsen

Status: 07.02.2023 17:14

Stefan Kuntz er den tyrkiske landslagstreneren og ser for tiden på dette fra Istanbul med «stor forferdelse». ødeleggende jordskjelv i sørøst i landet og i Syria. Konsekvensene av katastrofen for fotballen er imidlertid ikke forutsigbare «Akkurat nå handler det om å redde liv»sier Kuntz i et intervju med idrettens informasjonstjeneste (sid).

Stefan Kuntz, hvordan opplever du jordskjelvkatastrofen i Tyrkia og Syria?

Stefan Kunz: Jeg er for tiden i Tyrkia og kan nesten ikke forstå alt dette. Jeg sitter her i Istanbul, men så mange mennesker har forferdelige problemer. Dette handler om meg og oss. Ti byer og derfor totalt rundt 13,5 millioner innbyggere skal ha blitt rammet av jordskjelvet. Tragedien er enorm.

Er du i kontakt med spillerne dine?

Kunz: JA. Heldigvis blir ikke spillerne mine påvirket av dette. Jeg har sendt meldinger til mine medtrenere i de berørte regionene, det tyrkiske fotballforbundet har åpnet en donasjonskonto og hjelpearbeidet starter. Vi som landslag er også med.

Hvordan oppfatter du den nåværende situasjonen i Tyrkia?

Kunz: Jeg lærer selvfølgelig mye av våre ansatte og av sosiale medier. Fordi skjebnen til så mange mennesker kan følges offentlig, er min forferdelse enorm. Du må forestille deg situasjonen til mange ofre som dette: du er fanget under ruinene, du kan ta en video med mobiltelefonen eller sende ditt synspunkt. Du kan rope, si eller skrive: «Her stiger vannet», «Det raser over meg» eller «Jeg får ikke puste lenger». Men redningsmennene kommer ikke engang til deg.

Det dramatiske er at innesperrede eller gravlagte mennesker desperat ber om hjelp og du vet nøyaktig hvor de er, men du har heller ikke muligheten til å komme deg raskt noen vei på grunn av værforholdene. Nå ser vi på hvor mye mer som kan spares som fortsatt kan spares. Min anerkjennelse og respekt går ut til alle redningsmenn og hjelpere som prøver alt som er menneskelig mulig.

Hvilke konsekvenser vil jordskjelvene få for idretten i Tyrkia?

Kunz: Presidenten beordret en ukes sorg på kort varsel. Alle fotballkamper er avlyst, også for neste helg, slik at alle kan ta vare på familie og venner. Vi kan ennå ikke forutse de videre konsekvensene av denne katastrofen. Ikke engang i sport eller fotball. Få klubbene Hatayspor ELLER gaziantep: Kan de fortsette å spille sesongen? Dette er spørsmål som ikke engang er på bordet fordi akkurat nå handler det om å redde liv.

Related Videos

Leave a Comment