Home » Twitter forvirrer Norge og Nigeria

Twitter forvirrer Norge og Nigeria

by Russell Crowe

Den populære nettjenesten har gjort skandinaviske myndighetspersoner til motvillige nigerianske politikere. Det tok timer å fikse feilen.

Siden Elon Musk overtok Twitter, har SMS-tjenesten gjennomgått en rekke omstruktureringer. Nå har det skjedd en ulykke. dpa/Karl-Josef Hildenbrand

Norge eller Nigeria – hovedsaken er et land med N: dette er mottoet som ser ut til å gjelde for SMS-tjenesten Twitter. For eksempel ble Norges statsminister Jonas Gahr Störe, hans utenriksminister Anniken Huitfeldt og hans departement stemplet som medlemmer av den nigerianske regjeringen på sine Twitter-kontoer i timevis tirsdag. Regjeringen i Oslo meldte selv om forvirringen – på Twitter, selvfølgelig.

«Kjære Twitter-støtte, Selv om vi setter pris på våre gode bilaterale relasjoner og alfabetiske nærhet til Nigeria, ville vi satt stor pris på om du kunne tagge oss som Norge», skrev det norske utenriksdepartementet i en tweet, som inkluderte et blunk, smilende øye. Dette gjelder forøvrig også statsminister Störe og utenriksminister Huitfeldt, sa han i et PS.

Navneforvirringen har gitt opphav til vitser på nettnettverket. Med henvisning til de såkalte nigerianske brevene skrev en bruker: «Så det var faktisk nordmennene som skrev alle brev om en avdød prins og forskuddsbetalinger hele tiden?» Norge».