Home » Trump etter fallet: Jeg håper han ikke ble skadet

Trump etter fallet: Jeg håper han ikke ble skadet

by Liv Ullmann

Dagen etter Joe Bidens fall ser det stille ut i amerikanske mainstream-medier. Om hendelsen vil vekke debatt om 80-åringens helse gjenstår å se.

Det er ikke første gang presidenten har skapt overskrifter etter å ha snublet. Han har falt ned trappene to ganger mens han gikk opp til Air Force One-presidentflyet – og denne siste sommeren falt han mens han var på sykkeltur i delstaten Delaware. Torsdagens fall skjedde under en seremoni for Air Force Academy i Colorado Springs.

«Fit for Duty»

Legen i Det hvite hus Kevin O’Connor har tidligere påpekt at demokraten Joe Biden er ved god helse.

«Presidenten forblir egnet til tjenesten og utfører alle sine plikter uten unntak eller justering,» skrev han etter en helseundersøkelse i februar i år.

Trump og DeSantis kommenterte

Tidligere president og republikaner Donald Trump hørte om saken kort tid etter hendelsen fra en person blant publikum under sitt besøk i Iowa. Han benyttet anledningen til å minne publikum på da han selv slet med en glatt rampe etter en seremoni i 2020.

– Jeg håper han ikke ble skadet, det hele er galskap, sa Trump om hendelsen.

Reaksjonen på saken til den republikanske guvernøren i Florida og presidenthåpet Ron DeSanti var også diskret, selv om han ikke gikk glipp av en mulighet til å erte presidenten.

– Vi håper og ønsker Joe Biden en rask bedring fra sårene han kan ha pådratt seg, men vi ønsker også USA en rask bedring fra sårene de har pådratt seg som følge av Joe Biden og hans politikk, sa han Fox News torsdag kveld.

Hvis det amerikanske presidentvalget skulle finne sted i dag – og kandidatene var Donald Trump og Joe Biden – ville republikaneren Trump fått 45,5 prosent av stemmene og demokraten Biden 43,7. Det viser seks nylige undersøkelser laget av nettstedet Virkelig klar politikk.

Hvis det derimot var republikanerne Ron DeSantis og Joe Biden som satte mot hverandre, ville DeSantis fått 44,7% og Biden 43,3%, ifølge samlingen.

Related Videos

Leave a Comment