Home » Tre nye kronede gaseller i Jönköping

Tre nye kronede gaseller i Jönköping

by Ashley Olsen

Den praktfulle speilhallen på Elite Hotell ble ikke fullført bare av gaselleprisvinnende selskaper fra Kalmar, Kronoberg og Jönköping fylker. Samtaler mellom nettverksgründere fant også sted under krystalllysekronene – og kveldens første gjestetaler avslørte en av hemmelighetene bak Considers suksess.

«De ansattes felles makt. Det er ingenting som kan slå det, sier administrerende direktør Peter Hellgren, som grunnla IT- og teknologiselskapet Consider høsten 2000.

«Bedriftens folk utgjør balansen. Ved å skape en plattform og tillit for hver enkelt i virksomheten, skaper du en vinnerkultur der alle ønsker å komme videre. «

Peter Hellgren, grunnlegger av data- og teknologiselskapet Consider, var foredragsholder for kvelden.Foto:Jesper frisk

Etter å ha blitt den høyeste i Sverige, er neste mål å bli den høyeste i Norge også. I tider med kompetansemangel kan det imidlertid være lettere sagt enn gjort å vokse med nye ansatte. Consider har derfor bygget opp en egen rekrutteringsorganisasjon innad i selskapet, med 50 ansatte, som kun jobber for å finne de rette personene. Samtidig snakker Peter Hellgren om viktigheten av å «stå frem» som arbeidsgiver – og han ser ut til å holde det han lover.

Håkan Johansson og Niklas Wahlman, Awenko - vinnere fra Kalmar fylke.  Høyre, Di: 's Andreas Johansson.
Håkan Johansson og Niklas Wahlman, Awenko – vinnere fra Kalmar fylke. Høyre, Di: «s Andreas Johansson.Foto:Jesper frisk

«Det er viktig at du skaper og fyller merkevaren med mange positive egenskaper. Vi bygger møteplasser, ikke arbeidsplasser. Med unike interiørkonsepter skaper vi miljøer hvor du virkelig ønsker å tilbringe tid, også etter arbeidstid, sier han og gir noen konkrete eksempler på hvordan:

«Vi har champagnebarer på flere kontorer, store spillerom, bordtennisbord og lignende. Og på et nytt kontor har vi faktisk vår egen bowlinghall. «

Ideen om å «skape en arbeidsplass som jeg vil jobbe med selv» fungerte. Consider, som nå har oversteget 1 milliard dollar i salg, har vært en gasellebedrift ni ganger på rad. På spørsmål om dette nå blir en tiendepremie, er det sleipe svaret:

«Vi bommet målet med en million … Men neste år er vi Gaseller igjen!»

Martin Bondéus (midten), Bondtech - vinner Jönköping County.  Her sammen med Anna Ekelund og Andreas Larsson fra Di :, Aros Kapital.
Martin Bondéus (midten), Bondtech – vinner Jönköping County. Her sammen med Anna Ekelund og Andreas Larsson fra Di :, Aros Kapital.Foto:Jesper frisk

en annen med flink Gazelle, og med stort behov for ansatte, er seriegründer David North, administrerende direktør i North Castle. Selskapet sysselsatte nesten 100 personer bare i år.

«Og vi har faktisk en padlebane for våre ansatte,» sa David Nord fra scenen og passerte Peter Hellgren.

David Nord (til høyre), administrerende direktør og grunnlegger av North Castle, var foredragsholder for kvelden.
David Nord (til høyre), administrerende direktør og grunnlegger av North Castle, var foredragsholder for kvelden.Foto:Jesper frisk

For tre år siden sa han opp som administrerende direktør i bilinteriørselskapet Work Systems, et av konsernselskapene. Tanken var også å roe ned litt etter et intenst gründerliv siden 16-årsalderen.

«Men pandemien endret alt. Det var harde pucker hver dag. Gleden ved entreprenørskap er nettopp når man har et «mordinstinkt», når det er nødvendig at man virkelig er hundre prosent tilstede. Og slik ble det hele 2020.»

Gustaf Karlsson og Ola Johansson, Venture Design - vinner fra Kronoberg fylke.  Her sammen med Anna Ekelund og Andreas Larsson fra Di :, Aros Kapital.
Gustaf Karlsson og Ola Johansson, Venture Design – vinner fra Kronoberg fylke. Her sammen med Anna Ekelund og Andreas Larsson fra Di :, Aros Kapital.Foto:Jesper frisk

Resultatet har vært sterk vekst. En tenkt ferietur til Asia endte med oppstart i blant annet Indonesia.

«Dette selskapet hadde allerede oppnådd en omsetning på 100 millioner svenske kroner det første året. Jeg har problemer med å holde meg, det er som gift. Jeg har nesten startet en ny bedrift hvert år siden jeg var 24, sier han.

«Det ble «for mye» og var ganske hardt. Kanskje du ikke burde la jobben bli for gøy, de andre tingene i livet er også viktige, sier han.

I år kunne han endelig oppdage yrket litt mer. Vilat. Tiltalte. Å komme tilbake med ny styrke. Lidenskapen for entreprenørskap og risikotaking virker helt intakt:

«Det er kjernen i det vi gjør. Risiko og belønning. Den dagen du ikke lenger er villig til å ta risiko som gründer, da bør du tenke på det,» sier David Nord.


Related Videos

Leave a Comment