Home » Tre innovative måter å generere publikumsinntekter på

Tre innovative måter å generere publikumsinntekter på

by Russell Crowe

Kreditt: Foto av Jordan rowland til Unsplash

I følge sistnevnte Reuters digitale nyhetsrapport, mindre enn én av ti betaler for nettnyheter i Storbritannia, det laveste av de undersøkte markedene.

Det er vanskelig å få folk til å betale når det er så mye gratis innhold tilgjengelig på internett. I dag kjemper medier over hele verden en oppoverbakke kamp for å gjøre nettnyheter til et salgbart produkt.

På vår siste Newsrewired-konferanse diskuterte tre foredragsholdere hvordan selskapene deres overbeviser leserne om å betale for nyhetene deres. Poenget er at folk vil betale for noe de ser reell verdi i, men for å få dem til å prøve produktet ditt i utgangspunktet, må du vurdere en rekke tilnærminger – ikke alle vil fungere i utgangspunktet.

AI-drevne betalingsporter

The Globe and Mail er utpekt som en av Canadas mest anerkjente nasjonale aviser, og når over 6 millioner trykte og digitale lesere hver uke. De Vant 2020 Technical Innovation for Digital Journalism Award for utviklingen av et maskinlæringsprodukt kalt Sophi.io.

Sonali Verma, senior produktsjef for analyse hos The Globe and Mail, er en del av Sophi-teamet som underbygger sin dynamiske betalingsportal. Enkelt sagt bruker den maskinlæring for å vite når de skal be leserne om å betale for et nettstedsabonnement basert på deres nyhetsvaner og -preferanser. Poenget er at to lesere vil ha to forskjellige opplevelser.

For eksempel vil noen som leser mye forretnings- og investeringsnyheter, som har en tendens til å konvertere mange lesere, bli bedt om å betale hver gang. Noen andre som først og fremst leser bilanmeldelser vil kanskje aldri bli bedt om å betale fordi de neppe gjør det, og det innholdet genererer uansett mye annonseinntekter. Et sted i mellom kan en generell nyhetsleser bli bedt om å betale etter en artikkel, men hvis det mislykkes, lærer Sophi å la dem fortsette å lese og be om en e-postadresse senere.

«Hver leser får en annen personlig, sanntidsopplevelse,» sier Verma. «Hvis Sophi tar feil, lærer han av det.»

Sophi økte beregningene over hele linja fra registreringer (130 %), lojalitet (53 %), abonnementskonvertering (51 %) og besøkendesengasjement (22 %). Det siste er overraskende for laget, da det ikke var et innledende mål. Fordi Sophi vet når hun skal droppe de som neppe betaler, mener Verma at dette har skapt en bedre brukeropplevelse, og i sin tur lojale lesere og høyere engasjement.

Sophi kan også identifisere lesere som ikke foretok et flash-salg og angret i ettertid. Han undersøker lesevanene deres og klarer å gjeninnføre tilbudet, og kan få abonnenter på den måten også.

Som ethvert godt AI-drevet verktøy, kan mennesker overstyre Sophi ved enhver beslutning. For eksempel vil Sophi måle inntektene fra abonnenter og annonsering på en gitt vare, og plassere den bak et utbetalingsnett hvis den har betydelig abonnentinntektspotensial. Hvis dette viser seg å være en stor historie av allmenn interesse, kan redaksjonen omgjøre avgjørelsen.

Spill

Hva tror du en «ung lesergruppeleder» gjør? Dette er den uvanlige stillingstittelen til Peter Winter i norsk avis Dagens virksomhet (DN), spesialisert på økonomiske nyheter. Enkelt sagt er Winthers jobb å tiltrekke seg yngre lesere gjennom prosjekter og dataanalyse.

Etter å ha samlet resultatene av intervjuer og undersøkelser med sitt publikum, utviklet DN et børsspill kalt Fantasifond med Norkon Computing Systems.

Den ble lansert i 2020 og er rettet mot et ungt publikum. Tanken er å lære dem hvordan aksjemarkedet fungerer.

«Det er et spill hvor du kan prøve å investere i aksjemarkedet og lære av det,» sier Winther. Spillere velger aksjer på Oslo Børs og konkurrerer med venner, eksperter og fremmede om best mulig avkastning på investeringen.

Etter ti uker mottar den øverst rangerte personen en premie på 100 000 norske kroner (rundt 8 700 pund) i form av en investering i et indeksfond. Winther innså at han måtte hente inn sponsorer for å gjøre hele prosjektet bærekraftig og betale priser. Men det skjedde ikke før inneværende tredje sesong, da investeringsselskapet Kron så spillets suksess. De sponser nå denne førstepremien.

Fantasyfond trakk 20 000 spillere den første sesongen, og doblet målet på 10 000. Sesong to trakk deretter 25 000 spillere. Dette er bemerkelsesverdig med tanke på at Norge kun har en befolkning på rundt 5 millioner.

Det dette betyr for DN er at de samler inn verdifulle leads. Antallet påloggede brukere de har på grunn av Fantasyfond formørker «coronabumpen» de og mange nyhetsredaktører har opplevd det siste året.

«Boostet fra koronaviruspandemien var ingenting sammenlignet med de tre siste sesongene av Fantasyfond,» legger Winther til. Registrerte DN-brukere har vokst med rundt 28.000 siden starten av Fantasyfond.

Dette er verdifulle data i forkant av et webinar som er planlagt i de kommende ukene om hvordan man analyserer aksjer. Dette er et webinar kun for abonnenter, og Fantasyfond vil være kjernen i markedsføringen.

Nyhetsbrev

Nettsiden for økonomiske nyheter Kvarts ble medstiftet av Zach Seward i 2012. Han gikk over til en medlemsplan i 2018 as The Globe and Mail, med avmålte og tøffe betalingsluker over hele nettstedet.

Nyhetsbrev er kjernen i deres medlemsanskaffelsesstrategi: tre fjerdedeler av leserne konverterer til betalende medlemmer takket være nyhetsbrev.

«De fleste av våre medlemmer konverterer først gjennom gratis e-post, lojale lesere – vanligvis av Daily Brief om morgenen,» forklarer Seward.

«Dette er hvordan overvekten av våre nye medlemmer begynner. Vår jobb er å overbevise dem om å bli betalende medlemmer.

The Daily Brief er gratis og kommer i innboks mandag til lørdag. De har også brukt mye tid på å finne ut hva leserne vil betale, og sist har de flyttet fire nyhetsbrev bak medlemmene for å tiltrekke seg flere påmeldinger, inkludert dens «elskede» Weekend Brief.

«Vi vil sørge for at de får den best mulige versjonen av dette i selve innboksen,» forklarer Seward. Å bygge vaner, maksimere opplevelsen og sammenkoble den med et større medlemskap med mer verdi ser ut til å være nøkkelen her.

Vil du motta journalistikknyheter og jobboppdateringer rett til telefonen din? Abonner på Journalism.co.uk på vårt telegram jobb kanal for de nyeste jobbmulighetene, og vår nyhetskanal for en ukentlig oppsummering hver mandag morgen.

Gratis daglig nyhetsbrev

Hvis du liker våre nyheter og funksjonsartikler, kan du registrere deg for å motta vårt gratis daglige nyhetsbrev (mandag til fredag) (kompatibel med mobile enheter).

Related Videos

Leave a Comment