Home » Tjen penger og anonymitet med Brave, Opera and Co.

Tjen penger og anonymitet med Brave, Opera and Co.

by Edvard Munch

Nettlesere er en del av hverdagen i vår digitaliserte verden. Mange av oss bruker dem daglig for å surfe på nettet. Nettleseren sender en såkalt HTTP-forespørsel til serveren som ønsket nettside ligger på. Serveren sender deretter innholdet som er lagret på serveren. Disse kan så sees på skjermen. Egentlig ganske enkelt. Men hva er kryptonettlesere?

Sind var Krypto-nettleser?

Enkelt sagt, en krypto-nettleser eller blokkjede-nettleser er enhver nettleser som støtter Web 3.0-teknologier som blokkjede, DeFi, smarte kontrakter og dApps. Med ordene til Polkadot-grunnlegger og Ethereum-medgründer Gavin Wood, betegner det en «Desentralisert online økosystem basert på blokkjede». Målet med Web 3.0 er å oppnå desentralisering ved å eliminere mellomledd, etter eksemplet med anti-establishmentbevegelsen. Spesielt bør stordatablekkspruter som Amazon, som lagrer flere millioner terabyte med personlige data hvert år for sin egen økonomiske fordel, unngås.

Ved å bruke blokkjedeteknologi i datatransaksjoner, trenger ikke Web 3.0-teknologien eksplisitt å få tillit fra de intervenerende enhetene. For eksempel kan en smart kontrakt erstatte notarius ved salg av hus. Dette sparer kostnader og tid.

Så langt har verden av kryptovalutaer vært vanskelig å forstå, spesielt for nykommere. De nye nettleserne bygger bro mellom tradisjonell Web 2.0 og desentralisert Web 3.0 ved å gjøre desentraliserte protokoller tilgjengelige gjennom et kjent grensesnitt. De tilbyr derfor en viktig inngangsport til det desentraliserte økosystemet, med større sikkerhet og personvern enn noen gang før.

De tre største kryptonettleserne under forstørrelsesglasset

Opera Crypto Browser for Web 3.0 (Beta)

Som nesten alle kryptonettlesere, er Opera nettleser via en integrert lommebok som kan brukes til å kjøpe, selge eller lagre kryptovalutaer. Det gir også enkel tilgang til dApps. Lommeboken støtter ETH-, ERC-20- og ERC-721-tokens, samt en rekke blokkjeder inkludert Bitcoin, Ethereum, EVM-kompatible kjeder og Layer 2-løsninger.

Opera ønsker å kombinere enkel nettsurfing med tilgang til dApps og Metaverse-plattformer. For dette formål har Opera inngått samarbeid med ledende økosystemer og blokkjeder, inkludert Polygon, Solana, Unstoppable Domains, Handshake, ENS og mange flere.

Sikkerhet og personvern er toppprioriteter for alle kryptonettlesere. I Opera-nettleseren kan du surfe på Internett uten at noen ser på deg ved å bruke den innebygde VPN-en og annonse- og sporingsblokkering. Ifølge Opera skal disse funksjonene også øke hastigheten på surfingen.

I den også integrerte Krypto-vinkel oppdag de siste nyhetene og trendene på blokkjeden.

Så langt er Opera kun tilgjengelig i beta og i mobilversjonen kun for Android. iOS-versjonen er for tiden under arbeid.

I motsetning til Brave, tilbyr Opera for øyeblikket ikke sitt eget token som brukere kan tjene ved å bruke nettleseren.

Modig for mer personvern på nettet

Der Krypto-nettleser Modig annonserer produktet ditt så sikkert som mulig på nettet. Blokkerer annonser og sporere som standard, samt tredjeparts datalagring og innsamling av IP-adresser. Brave beskytter mot nettlesers fingeravtrykk og bruker alltid en sikker HTTPS-tilkobling.

Ifølge Brave er nettleseren tre ganger raskere enn Chrome fordi mye uønsket innhold rett og slett blokkeres og derfor ikke lastes inn.

Det er også mulig å tjene penger i form av BAT gjennom programmet Brave Rewards. BAT er en kryptografisk ressurs og står for Grunnleggende oppmerksomhetsmarkør. Tokennavnet kan forklares som følger: Big-Tech-selskaper tar dataene dine for å trekke oppmerksomheten din til annonsering gjennom personlig tilpasset annonsering. Braves grunnleggere mener oppmerksomhet er en viktig ressurs. Jada, fordi oppmerksomhet øker effektiviteten og høy effektivitet fører ofte til mer penger. For hver annonse du frivillig ser gjennom Brave-nettleseren, blir BAT-mynter kreditert lommeboken din. Du kan beholde BAT som alle andre kryptoaktiva eller bruke den til å gi tips til innholdsutgivere. En BAT tilsvarer for øyeblikket € 0,8158.

Fulldive: verdens første sosiale nettleser

Full neddykking samler innhold, handel og fellesskap gjennom forskning, kryptovalutaer og chatterom. For større åpenhet er det mulig å stemme og kommentere på hver nettside. Fulldive tilbyr bedre interaksjon mellom sosiale medier, nyhetsnettsteder og videostrømmeplattformer ved å tilby alt i ett grensesnitt i nettleseren.

Igjen er det lagt stor vekt på brukerens sikkerhet. Fulldive blokkerer annonser, sporere og popup-vinduer som misbruker dataene dine. I likhet med Brave er hastigheten opptil åtte ganger raskere enn konvensjonelle nettlesere, ifølge Fulldive.

Du kan også tjene penger med Fulldive-nettleseren ved å gjøre små bedrifter. Alt du trenger å gjøre er å invitere venner, ta undersøkelser eller se sponsede videoer. 100 000 fulldive-mynter kan tjenes på omtrent tre til fire uker ved regelmessig bruk. De tilsvarer derfor rundt ti euro og kan veksles direkte til Ether eller Bitcoin Cash.

Så langt er Fulldive kun tilgjengelig for smarttelefoner, for både iOS og Android.

ulemper og kritikk

Du kan teoretisk tjene penger med Fulldive og Brave. Det er imidlertid ikke mye. Av hensyn til forebygging av hvitvasking kan BAT bare betales i Tyskland hvis myntene videresendes til eksterne lommebøker eller kryptovalutabørser. Brave tilbyr to integrerte tjenesteleverandører (Uphold og Gemini) for transaksjonen. Problemet er at disse ikke er tilgjengelige i Tyskland. Videre er transaksjonskostnadene ganske høye og kunder klager over manglende støtte fra Uphold. Dessverre kan du ikke lade BAT-ene dine for nå. Vi antar imidlertid at en løsning snart er i sikte. Du bør bare være forsiktig når du avinstallerer Brave. Hvis du ikke overfører de innsamlede BAT-tokenene, forsvinner de når du avinstallerer nettleseren.

Opera ble i 2016 solgt av de norske gründerne til et kinesisk konsortium av Golden Brick Silk Road II aksjeinvesteringsfond solgte det. Dette betyr at Opera betaler skatt til et autoritært regime og på en eller annen måte støtter menneskerettighetsbrudd.

Sorare: Samle digitale fotballkort på blokkjeden

Samle et begrenset opplag av digitale fotballkort, administrer laget ditt og tjen de beste premiene.

Zu Sorare

Related Videos

Leave a Comment