Home » Tidligere OpenAI-sjef Sam Altman avbildet ved selskapets hovedkvarter midt tilbakevendende nyheter

Tidligere OpenAI-sjef Sam Altman avbildet ved selskapets hovedkvarter midt tilbakevendende nyheter

by Siv Jensen
  • Av Zoe Kleinman, teknologiredaktør, og Daniel Thomas, forretningsjournalist
  • BBC nyheter

Bildetekst,

Investorer ber angivelig om gjeninnsetting av Altman

Den tidligere sjefen for det ledende kunstig intelligensfirmaet OpenAI har lagt ut et bilde av seg selv ved hovedkvarteret, etter rapporter om at han kom tilbake etter å ha fått sparken på fredag.

Skriver om Xeks-Twitter, Sam Altman er avbildet med et gjeste-ID-pass og kommenterer: «Første og siste gang jeg bruker en av disse.»

38-åringen var med på å lansere selskapet som skapte den populære ChatGPT-boten.

Styret sparket Mr. Altman på fredag, og sa at det hadde mistet tilliten til ham.

Rapporter denne helgen tyder imidlertid på at investorer og ansatte presser på for at Altman skal gjeninnsettes.

I følge teknologinyhetssiden The Information ble Mr. Altman og Greg Brockman – en annen medgründer som trakk seg som selskapets president på fredag ​​– invitert til selskapets hovedkvarter i San Francisco på søndag for samtaler.

BBC har kontaktet OpenAI for kommentar.

Altman regnes som en av de mest innflytelsesrike figurene i det raskt voksende generative kunstig intelligens-rommet, og skytingen hans sendte sjokkbølger i hele bransjen.

I et brev fredag ​​anklaget selskapets styre ham for ikke å være «konsekvent ærlig i sin kommunikasjon med styret, noe som hindrer hans evne til å utføre sitt ansvar.»

Styret har ikke spesifisert hva det påstås at han ikke var sannferdig om.

Uansett hvilken grunn til alarm styret hadde på fredag, ble det kanskje oppveid av den globale reaksjonen på avgjørelsen. Det kan også ha vært frykt for at Mr. Altman ville opprette et rivaliserende selskap og ta med seg OpenAIs topptalent.

Rapporter denne helgen antydet at oppsigelsen hans hadde gjort nåværende og tidligere ansatte sinte som var bekymret for at det kunne påvirke et kommende aksjesalg på 86 milliarder dollar (69 milliarder pund; 79 milliarder euro).

I følge FT har venturekapitaliststøttespillere og teknologigiganten Microsoft, som har en eierandel på 10 milliarder dollar i OpenAI, også bedt om å få det tilbake.

Kilder sier at det har vært et par søvnløse netter i Seattle, hjemmet til Microsoft, som også har integrert OpenAI-teknologi i sine applikasjoner.

Bildetekst,

OpenAIs ChatGPT-bot brukes av millioner av mennesker over hele verden

Hvis Altman virkelig kommer tilbake, spekulerer noen i at han kan be om opprettelsen av et nytt styre.

Dan Ives fra investeringsselskapet Wedbush Securities fortalte BBC News at han tror Altman vil bli gjeninnsatt som administrerende direktør i OpenAI.

«Styret overdrev tydeligvis hånden deres. Jeg vil nesten kalle det et kuppforsøk, når det gjelder å prøve å få Altman ut. Men dette vil slå tilbake,» sa Ives.

«Jeg forventer at styret går i løpet av de neste 24 timene og at Altman kommer tilbake. Han er kunstig intelligenss gullbarn. Det fortsetter å være det Microsoft og andre investorer fokuserer på.»

OpenAI regnes som et selskap på topp, med lønnsomme investeringer, og ChatGPT, som ble lansert for nesten et år siden, brukes av millioner av mennesker.

Mr. Altman har vært ansiktet til selskapets fremgang. Videre blir han av mange sett på som ansiktet til bransjen for øvrig.

Han vitnet før en høring i den amerikanske kongressen for å diskutere mulighetene og risikoene som skapes av den nye teknologien, og dukket også opp på det første Global AI Security Summit i Storbritannia i begynnelsen av november.

Utsettingen hans utløste en strøm av støtte fra Silicon Valley-sjefer, inkludert tidligere Google-sjef Eric Schmidt som kalte Altman «en helt av meg» og sa at han hadde «forandret vår verden for alltid kollektivt».

Ytterligere rapportering fra BBCs forretningsreporter Annabelle Liang

Related Videos

Leave a Comment