Home » Thüringer HC med mye selvtillit i kvartfinalen i Europacupen

Thüringer HC med mye selvtillit i kvartfinalen i Europacupen

by Roald Amundsen

Starter 16. mars 2023 kl. 17.30

Etter den obligatoriske mesterskapsseieren er Thüringer HC sitt fokus på Norge. Sola HK er ingen drømmemotstander for trener Müller søndag. Men teamet hans trenger ikke å gjemme seg.

Kampen i Salza-Halle var nettopp ferdig onsdag kveld, Thüringer HC hadde vunnet den obligatoriske seieren mot bunnen av tabellen Waiblingen, da THC-trener Herbert Müller allerede så frem til ukens neste engelske kamp. Fordi laget hans må jobbe i Norge på søndag. En motstander står fortsatt mellom thüringene og en plass i finalen i EHF European League: Sola HK.

I forkant av den første kvartfinalen i Sør-Norge er Müller sikker på at laget hans også vil overvinne dette hinderet. «Karakteren til dette laget, denne mentaliteten er så stor. Det er derfor jeg synes vi fortjener det også (å nå de fire siste, Merk d. forlegger)». Håpet for bortekampen er klart: seier. Trenerens mål er: å tape med maksimalt fire mål. Fordi, ifølge Müller, kunne THC fortsatt snu hjemme med fansen bak seg.

For en vakker ting det ville vært.

THC-trener Herbert Müller

Imidlertid advarer 60-åringen: «Sola er et veldig vanskelig lag å spille for». Müller advarer mot et godt trent lag preget av raskt spill. Med Rinka Duijndam i mål møter THC en gammel venn. Dutch flyttet fra Bad Langensalza til Stavanger-halvøya om sommeren.

Nordmennene var ikke drømmemotstanderne hans, sier THC-trener Müller, men «det er heller ikke en drømmejobb». Med tanke på første etappe er det viktig at de skadde spillerne kommer tilbake. Annika Lott, Madeleine Hilby, Sonja Frey og Irma Schjött var ikke med i kampen mot Waiblingen. Spesielt Lott er uunnværlig som toppscorer i ligaen og Europaligaen. THC kan nå konsentrere seg fullt ut om de to kampene mot Sola: de fortsetter ikke i Bundesliga før i midten av april. Går de videre i europaligaen, går Thüringer-laget til finalen i Graz 13. og 14. mai.

Toppscorer Annika Lott blir viktig for THC i Norge. (Arkiv)
Bilderettigheter: IMAGO/Christian Heilwagen

Dette temaet i programmet:MDR TV | Thüringer Avis | 16. mars 2023 | 19:00

Related Videos

Leave a Comment