Home » Telenor i Norge har som mål å selge enhet i Myanmar – meld

Telenor i Norge har som mål å selge enhet i Myanmar – meld

by Russell Crowe

Telenor-logoen er synlig i sentrum av Beograd, Serbia, 21. mars 2018. REUTERS / Marko Djurica / File Photo

OSLO, 1. juli (Reuters) – Den norske teleoperatøren Telenor (TEL.OL) undersøker salget av sin enhet i Myanmar, rapporterte bransjepublikasjonen TMT Finance, og har gitt Citi i oppdrag å selge virksomheten med uforpliktende tilbud som utløper i neste ukene.

En talsperson for Telenor sa at selskapet ikke «kommenterer markedsrykter». Citi nektet å kommentere.

Telenor kansellerte verdien av driften i Myanmar i mai i lys av den forverrede sikkerhets- og menneskerettighetssituasjonen i landet, der mobiltelefonvirksomheten fortsatt er sterkt begrenset etter militærkuppet 1. februar. å vite mer

Noen kinesiske kjøpere har også blitt bedt om å by, sa TMT Finance, som sannsynligvis ikke vil bli gjenstand for internasjonale sanksjoner som andre internasjonale telekomselskaper står overfor.

TMT sa at den andre utenlandske operatøren i Myanmar, Ooredoo of Qatar (ORDS.QA), viste interesse for å kjøpe sine markedsselskaper og lette etter en finansiell rådgiver for neste rettssak.

Ooredoo var ikke umiddelbart tilgjengelig for kommentar.

En kilde med direkte kunnskap om saken, som uttalte seg på betingelse av anonymitet, bekreftet overfor Reuters at detaljene i TMT Finance-rapporten var nøyaktige.

Telenor har omtrent 18 millioner kunder i Myanmar, og betjener en tredjedel av sine 54 millioner innbyggere. Han er en av de største utenlandske investorene i Myanmar, som han ble med i 2014.

Myanmar sto for 7 % av Telenors inntjening i fjor.

Anbefalinger av Gwladys Fouche og Victoria Klesty i Oslo, Fanny Potkin i Singapore og Saeed Azhar i Dubai; Redigering av Jan Harvey

Våre standarder: Thomson Reuters tillitsprinsipper.

Related Videos

Leave a Comment