Home » Tekniske aksjer med et blikk: PayPal-aksjer, NVIDIA & Co.-aksjer i krasjmodus: år med svakhet i markedet eller utmerket kjøpsmulighet? | nyheter

Tekniske aksjer med et blikk: PayPal-aksjer, NVIDIA & Co.-aksjer i krasjmodus: år med svakhet i markedet eller utmerket kjøpsmulighet? | nyheter

by Edvard Munch

Noen teknologiaksjer tapte mer enn halvparten i verdi
Sektorens pris-til-inntekt-forhold falt
Noen teknologiaksjer viser en attraktiv risiko-avkastningsprofil

NASDAQ Composite, som uten tvil er det mest pålitelige barometeret for velferden til teknologiaksjer som den ledende indeksen på den amerikanske teknologibørsen, ble notert mer enn tjue prosent under rekorden fra 22. november 2021 i forrige uke. Sektoren er derfor én. av de viktigste ofrene for nedgangen i risikotaking blant Brsians, som foretrekker å spille det trygt midt i frykt for inflasjon og geopolitiske spenninger etter den russiske invasjonen av Ukraina. Videre vil vekstorienterte selskaper sannsynligvis bli spesielt påvirket av kommende renteøkninger fra den amerikanske sentralbanken. I fremtiden vil teknologiselskaper måtte betale høyere renter for lån de trenger for vekst. Inflasjon reduserer også selskapets verdi ved bruk av dagens diskonterte kontantstrømmetode, som diskonterer fremtidige betalingstransaksjoner. Av alle disse grunnene har investorer ofte flyktet fra mange høyverdi-teknologiske high-flyers i panikkhastigheter. Mange Brsians foretrekker for tiden billigere, mer etablerte verdiselskaper. Men vil det tekniske salget vise seg å være en overreaksjon? Eller ser vi virkelig slutten på at teknologiaksjer overgår verdiselskaper? Kort sagt: hva med teknologisektoren?

Store kurstap de siste månedene

Globale teknologiaksjer har nylig hatt store tap, som symbolisert av de spesielt voldsomme fallet i Meta Platforms, PayPal og Netflix. Den gode stemningen til de tidligere børsfavorittene, som hadde gitt investorene sine enorme avkastning de siste årene, bleknet plutselig. Meta tapte 230 milliarder dollar i markedsverdi på én dag, nesten like mye som de tyske konsernene Volkswagen og Siemens er verdt til sammen. PayPal var også til tider mer enn 70 prosent lavere enn rekorden i juli 2021. Netflix-aviser kostet mindre enn i juni 2018, og fortjeneste fra bøker som var høye i mellomtiden er kansellert. Problemet for alle tre selskapene: De vokser ikke slik investorene håpet. Økende konkurranse blir også en fare: TikTok gjør livet vanskelig for Meta, Netflix bryter med nye streamingrivaler som Disney +, og til og med PayPal må opprettholde sin posisjon i den ekstremt konkurranseutsatte fintech-sektoren.

Cathie Wood er fortsatt positiv når det gjelder innovasjonsaksjer

Den amerikanske investorstjernen Cathie Wood hadde også svært høye tap hos sitt investeringsselskap ARK Invest. Etter plutselig å ha blitt berømt takket være den enormt høye avkastningen til ARK Innovation ETF, som økte med opptil 358 % mellom mars 2020 og februar 2021, har dets mest kjente fond tapt mer enn to tredjedeler i verdi og er foreløpig bare oppført ovenfor. nivået før koronaviruset. Som et resultat snakker Wood om et «forferdelig marked for innovasjon», samtidig som han uttrykker overfor CNBC sin tro på at vekstteknologier vil produsere «spektakulære overskudd» i løpet av de neste fem årene.

pris-inntektsforholdet til mange teknologiselskaper nå mer attraktivt

Ikke alle investorer deler Woods mening: På noen kanaler hører vi igjen og igjen rykter som sprer skrekkscenarier om sprengning av en påstått «teknologiboble». Men Markus Golinski, fondsforvalter i Union Investment, mener dette er fullstendig misvisende skremselspropaganda. «Sammenligningen med dot-com-boblen fra 2000 er fullstendig ubegrunnet. På den tiden var de selskaper som bokstavelig talt brente penger,» sa eksperten til T-Online. «Tvert imot ser vi i dag med Apple, Microsoft og Co. at gyldige og overlegne forretningsmodeller med en sterk markedsposisjon og enorme fortjenester er grunnlaget for disse selskapene.» Snarere er teknologikorreksjonen sannsynligvis en logisk reaksjon på noen ganger eventyrlige pris-inntjeningsforhold, som har preget spesielt små selskaper i (antatt) fremtidige sektorer som er kraftig krympet for vekst. Etter utbruddet av koronapandemien i 2020 var det en reell teknologisk eufori: mange selskaper som knapt hadde skapt salg, enn si fortjeneste, ble verdsatt milliarder på børsen. Disse overdrivelsene har blitt gradvis redusert siden februar 2021. Ifølge beregninger fra Wall Street Journal er pris-til-inntjening-forholdet til NASDAQ 100-indeksen, som inkluderer de 100 største aksjene på den amerikanske teknologibørsen med samme navn, for øyeblikket 32,75 (per 22. mars 2022) og er derfor betydelig lavere enn i mars 2021 (37.27).

Noen teknologiaksjer tilbyr gode inngangspunkter

Som vanlig med et aksjemarkedssalg innenfor en sektor, har teknologiselskaper blitt gruppert sammen de siste ukene. Det er imidlertid viktig å skille mellom enkeltselskaper. Microsoft, Apple og Alphabet, men også Amazon og NVIDIA, har stabile forretningsmodeller, enorme kontantstrømmer og en meget sterk markedsposisjon. Fondsforvalter Golinski mener den raske fremveksten av skybasert programvare, der Amazon, Microsoft og Alphabet er verdensledende, ikke vil bli altfor påvirket av høyere renter. Tidligere forretningsrapporter fra disse tre selskapene, så vel som teknologigiganten Apple, har ikke bare vært i stand til å tilfredsstille analytikere, men ofte også positivt overraske dem. Faktisk mener Wedbush-analytiker Dan Ives at «teknologisektoren er den mest oversolgte vi har sett på fem år.» Feds rentebeslutning 16. mars fjernet usikkerheten og ga «grønt lys» til en oppgang i teknologiaksjer. Som et resultat spår Ives at lavpunktet «nå sannsynligvis er over for i år».

Faktisk har noen tidligere svært dyre teknologiaksjer blitt betydelig mer attraktive etter tilbakegangen i aksjemarkedet. Til tross for forestående renteøkninger, kan det bare være et spørsmål om tid før svært lønnsomme amerikanske teknologigiganter gjenvinner sin gamle styrke. På den annen side har mindre tech highflyers som Teladoc Health, Roku eller Block, Cathie Woods favoritt, ennå ikke bevist om de kan levere på høye forventninger med sterke driftsresultater selv i tider med høyere renter. Selv med noen aksjer på vei opp fra Tyskland, må investorer nøye granske det respektive selskapets utsikter ettersom Delivery Heros nylige kursfall etter svake kvartalsdata viste igjen.

Tim Kerkmann / Utgiver financien.net

Utnyttede produkter valgt på AmazonMed knock-outs kan spekulative investorer delta uforholdsmessig i prisbevegelser. Bare velg ønsket innflytelse, så viser vi deg de passende produktene på Amazon

Innflytelsen må være mellom 2 og 20

Ingen data

Flere nyheter på Amazon

Bildekilder: Raymond Boyd / Getty Images, albund / Shutterstock.com

Related Videos

Leave a Comment