Home » T20 -VM: Pakistan slo India med 10 wickets for å hente den berømte seieren

T20 -VM: Pakistan slo India med 10 wickets for å hente den berømte seieren

by Russell Crowe
ICC T20 verdensmesterskap for menn, Dubai International Cricket Stadium, Dubai
India 151-7 (20 over): Kohli 57 (49), bukse 39; Shaheen 3-31
Pakistan 152-0 (17,5 over): Rizwan 78 * (55), Babar 68 * (52)
Pakistan vinner med 10 wickets
Poengkort

Pakistan slo India med 10 wickets for å hente en berømt seier over sine store rivaler i T20 -VM for menn i Dubai.

Etter 152 gjorde Mohammad Rizwan en ubeseiret 78 og kaptein Babar Azam 68 gikk ikke ut da Pakistan registrerte sin første seier over India i et VM.

Begge spillerne eksploderte etter at Babar scoret de vinnende løpene før laget ble gjenforent for å feire en berømt kveld i Pakistans crickethistorie.

Virat Kohli hadde tidligere gjort 57 for å ankre India i 151-7, til tross for en spennende 3-31 fra rask pitcher Shaheen Afridi.

Det er første gang at Pakistan har vunnet en T20 med 10 wickets – og første gang at India taper en med så stor margin.

Det var en fullsatt stadion i Dubai for det første møtet mellom disse to lagene siden verdensmesterskapet i 2019.

Bollywood -stjerner og tidligere spillere var i mengden, som aldri sluttet å lytte til støyen.

De så Pakistan produsere en strålende slagprestasjon for å slå India, en turneringsfavoritt, og snu sin lange historie med å tape mot India ved store begivenheter.

Pakistan delte en klynge på slutten av omgangen da de fordypet seg i det som er en bemerkelsesverdig seier.

Virat Kohli gratulerte Babar Azam og Mohammad Rizwan med seieren

Pakistans endringshistorie

Noen kan ha spådd en Pakistan-seier. Men ingen kunne ha forestilt seg en så stor seier.

Ikke bare var historien mot dem, men Pakistan hadde en tumultarisk oppbygging til verdenscupen, med trenere som trakk seg og England og New Zealand trakk seg fra turneene i landet.

Men denne seieren vil være vanskelig å tro for pakistanske fans, som ble i Dubai til slutten mens India-supporterne filtrerte gjennom.

Tonen ble gitt av den tredje ballen i responsen, da Rizwan dunket en sekser på tribunen, og han og Babar sjelden virket opprørt.

De flået bowling over hele bakken, og løpet deres – ikke alltid en pakistansk sterk side – var bra, begge spillere klar over de raske singlene.

Babar nådde sitt halve århundre på 41 baller med en massiv sekser over Varun Chakravarthy, med den 13. overgangen av jakten mangler 16 poeng.

Rizwan var like tøff, og brakte Pakistan til randen av seier ved å slå Mohammad Shami for seks og to firere i påfølgende baller.

Kohli var raskt ute med å gratulere Rizwan og Babar, mens de to kapteinene utvekslet klemmer, før spillerne skyndte seg til lagkameratene for å feire sammen.

Kohli og Shaheen er stjernene på den største scenen

India gikk inn i denne turneringen med mange av sine spillere i god form etter andre halvdel av den indiske Premier League, som fant sted i De forente arabiske emirater, som ble avsluttet for noen uker siden.

Shaheen, en av de raskeste bowlerne i verden, trengte imidlertid bare tre leveranser for å gjøre inntrykk, og blokkerte den passe Rohit lbw med en rask yorker.

Han slo til igjen i sin andre over, nok en rask levering som brøt gjennom KL Rahuls forsvar og la India i trøbbel.

Kohli, som går av som T20-kaptein på slutten av denne turneringen, er en av de mest stridbare figurene i cricket; en spiller som setter pris på kamp og evnen til å trekke flanken ut av et hull.

I samme over som KL Rahul krasjet, kastet Kohli en ekstra sekser, fast bestemt på å ikke la Shaheen dominere ham. Det roet også Pant, som var hektisk tidlig i omgangen, og banet vei for deres 53-punkts stand.

Kohli scoret sitt T20 fra det 29. halvt århundre og var godt innstilt på de siste oversvingene. Det tok Shaheens retur for å fullføre oppholdet, med pakistaneren som sparket ham for første gang i internasjonal cricket.

Selv om Pakistan var litt opprørske i de siste oversvingene – Shaheen kastet en ingen ball som gikk for fire og deretter innrømmet fem knockouts – var de stort sett disiplinerte, deres pitcher ga den best mulige plattformen for slagerne.

Kampen fulgte verden rundt

Denne lange rivaliseringen har alltid fanget fantasien.

Det var et verdens-TV-publikum på 273 millioner for deres VM-kamp for tre år siden, og årets kamp fanget også fantasien …

Beboere i et kompleks i Chennai så kampen på en projektor
Beboere i et kompleks i Chennai så kampen på en projektor
Pakistanske fans i Dubai
Det var sterk støtte for begge sider i Dubai
Cricket-fans ser direktesendt TV-sending på en storskjerm i Lahore
Lahore-fansen så kampen på storskjerm
Cricket-fans på en kino i Allahabad
Fans av India så på fra en kino i Allahabad

«For en seier!» – hva de sier

Pakistans kaptein Babar Azam: «Jeg tilskriver de tidlige wickets av våre bowlere, Shaheen’s wickets ga oss selvtillit, og deretter kastet spinnerne trygt at vi også var fornøyd med bowling.

«Vi vil spille en kamp om gangen, dette vil gi oss selvtillit, det er en lang vei å gå i denne turneringen.»

India-kaptein Virat Kohli: «Vi gjorde ikke de tingene vi ønsket, men vi ga æren for det som skulle til. Pakistan har absolutt overgått oss i dag.

«Vi visste at vi trengte en konkurransedyktig totalsum, men selv med det ga de oss ingen sjanse, og de var veldig profesjonelle.

«Vi er ikke et lag som trykker på panikkknappen. Det er starten på turneringen, ikke slutten, så det er viktig å holde seg rolig.»

Tidligere IPL-hitter Abhishek Jhunjhunwala på Test Match Special: «Du kunne ikke ha skrevet dette bedre, og vant med 10 wickets. De gjorde det med stil, for en seier. Ettertrykkelig.»

Rundt BBC iPlayer-banneretRundt BBC iPlayer-bunnteksten

Related Videos

Leave a Comment