Home » T20-VM 2021: India krysser av for netto løpsfrekvens

T20-VM 2021: India krysser av for netto løpsfrekvens

by Liv Ullmann

Kampen ble raskt avsluttet, takket være Mohammed Shamis forsinkede bråk etterfulgt av KL Rahuls eksplosjon fra et halvt århundre. India jaget et seiersmål på 86 på 6,3 overs for å forbigå New Zealand og Afghanistan i netto run-rate. På +1.619 har de nå den beste nettoscore i gruppe 2. Men det vil først spille inn hvis Afghanistan slår New Zealand på søndag. Vinner kiwiene, er Indias T20-VM over.

For India handlet Skottlands kamp i Dubai på fredag ​​om å øke netto run-rate. Det var en konkurranse mellom millionærer og de fattige, med den skotske kapteinen Kyle Coetzer som fortalte denne avisen forrige uke at til tross for at han er en av 12 kontraktscricketspillere i landet, har han to jobber til. Når det gjelder cricket, er det et hav i klasserommet.

Ikke så rart at India vant med åtte wickets nesten uten svette. Den lille forretningssaken ble løst av bowlerne, etterfulgt av Rahuls blitz.

Ravindra Jadeja var utmerket for sine fire over 3/15. Både Varun Chakravarthy og Ravichandran Ashwin fullførte det bra. Jasprit Bumrah hadde rett fra start. Shami ryddet køen for å returnere med tre wickets. Til sammen var indiske bowlere nøyaktige når det gjelder linje og lengde.

Den valgfrie treningsøkten på tampen av kampen ga et glimt av en forestående endring av de elleve på banen. Varun var den eneste spilleren som dukket opp under de våkne øynene til fire støttepersonell. Han kom inn punktlig for Shardul Thakur. For en forandring vant Virat Kohli remisen og slo først.

En oppmøte på nesten 15 000 for et slikt avvik snakket mye om fans av det indiske laget som fulgte i denne delen av verden. Fredagen var en helligdag her bidro til trinnene. George Munseys bravado dempet et øyeblikk en støyende folkemengde: en sekser på Bumrah bortenfor den dype kanten av det firkantede beinet.

Gjennom sine 16 firere og syv seksere i denne turneringen, fikk Munsey en titt på slagkraften hans, grei nok til at noen IPL-franchiser kunne stille spørsmål. Og åpningen var strålende banebrytende for å snu en Varun-off-break gjennom den ledige tilbakeslagsregionen. Bowleren endret umiddelbart kurs. Deretter var det tre påfølgende firere mot Ashwin.

Inderen Mohammed Shami, til venstre, feirer oppsigelsen av skotske Calum MacLeod med inderen Rohit Sharma. (Foto AP)

India hadde ikke råd til å fortsette, og en langsommere ball fra Shami representerte Munsey, den første av hans tre wickets. Så tok Jadeja over.

Richie Berrington spilte feil linje for å bli eliminert, skapt av de to første leveransene av Jadejas første over. De to Matthew Cross-ballene gikk med corneren. Han som tok Berrington har holdt sin stilling. Tre leveranser senere gjorde Jadeja en ny retting utenfor banen for å fange Cross lodd foran.

Ashwin og Varun fokuserte på variasjon. Jadeja på sin side var enkel, kastet i riktig fart og lot banen gjøre resten. Inneslutning er hovedrollen til venstrearmsspinneren i T20 cricket. Men når det er noen få skift på tilbud, er det svært få som kan dra nytte av det som Jadeja.

Han fanget også Michael Leask i den første etappen, slagmannen som hadde kontret Shami i forrige over. Ashwin avviste Chris Greaves med en carrom-ball og var uheldig som ikke hadde Mark Watt, da Rishabh Pant bommet på et stikk.

Men Shami fremskyndet Skottlands fall gjennom to wickets på tre leveranser, med en utbrenthet i midten. Bortsett fra Munsey og Leask, viste de skotske slagerne knapt noen offensiv intensjon.

Og da de spilte mot Rohit Sharma og Rahul, så spillerne deres forbløffet ut. Brad Wheals gjennomsnittlige tempo med Rahul var alltid på utkikk etter problemer. Åpneren iscenesatte en slagspillforestilling. Wheal gikk av langs benet, Rahul slo ham muntert i fire.

Alasdair Evans, tilsynelatende skremt av anledningen, begynte med å tilby bredde. Rahul tok imot tjenesten med en firer. Ett treff sendte den neste ballen over det dype firkantede gjerdet. Til tross for Skottlands gjennomsnittlige bowling, var Rahuls timing utmerket.

Rohit, som tidligere hadde vært tilskuer på tribunen, hoppet i gang og tok Safyaan Sharif til vaskeriet. Wheal kom tilbake for å bli straffet igjen av Rahul. Men den vil glede seg over Rohits hodebunn, en en-lengs levering av York som gjør susen.

Rahul dro på neste kurs, men India hadde nådd målet om å forbedre nettoløpshastigheten betydelig. Etter en veldig treg start på turneringen har de nå nådd toppgiret, trolig litt for sent.

Etter kampen angret Kohli nok en gang på de to tapte kampene. «To cricket-overs som det og momentumet i turneringen kunne vært helt annerledes. Vi reduserte det i utgangspunktet til det faktum at vi ikke kunne unnslippe i det hele tatt i disse to kampene, to overs kunne ha gjort en forskjell, sa kapteinen i India på presentasjonen etter kampen.

Hans skotske motpart, Coetzer, var ivrig etter å samle Kohlis hjerne.

Related Videos

Leave a Comment