Home » Sykepleierådet kritiserer mangel på personale i tyske klinikker

Sykepleierådet kritiserer mangel på personale i tyske klinikker

by Edvard Munch

Fra det tyske sykepleierådets synspunkt er det også For mange klinikker i Tyskland. «Vi har for mange sykehus» erklærte presidenten Christine Vogler til redaksjonsnettverket Tyskland mandag.

I Forbundsrepublikken er det i klinikken kun 4,8 sykepleiere per tusen pasienter tilgjengelig. I Norge er den derimot 8,3, i Storbritannia 7,6, i Danmark 6,4 og i Frankrike 5,3.

«Det er det Tyskland ligger bakerst når det gjelder personell sammenlignbare land», understreket Vogler. Det er permanent «en urimelig byrde».

Jo større klinikk er, desto flere muligheter er det for å utnytte synergier og sette inn ansatte effektivt. Da ville det vært lettere å lage rimelige arbeidstidsmodeller og åpne for karrieremuligheter, sa presidenten i Sykepleierådet.

Sykehusreformen planlagt av helseminister Karl Lauterbach (SPD). med mer sentralisering og spesialisering Jeg går i riktig retning med dette. Vogler kritiserte reformen samtidig.

Håpet er at profesjonelle sykepleiere endelig får den statusen som er nødvendig for å gi god pasientbehandling. «Men dessverre fortsetter politikken å sementere denne situasjonen. Helsesystemstrukturer og hierarkier av arbeid, kommando og ansvar dominert av leger på 1800-tallet«, klaget hun.

Etter måneder med kamp ble Lauterbach enig med statene om nøkkelpunktene i sykehusreformen i juli. På den ene siden skal den finansiere klinikkene gjennom en Å gå bort fra betalingssystemet fra sak til sak på et mer stabilt grunnlag.

På den annen side bør det gå gjennom en større medisinsk spesialisering forbedre kvaliteten – noe som til syvende og sist skal føre til en reduksjon i antall klinikker. De føderale og statlige myndighetene ønsket å utvikle et konkret lovutkast i løpet av sommeren. (AFP)

Related Videos

Leave a Comment