Home » Sverige misfornøyd til tross for seier: «Det er ikke der vi vil»

Sverige misfornøyd til tross for seier: «Det er ikke der vi vil»

by Russell Crowe

Sverige fikk en tøff start på sitt andre møte med Norge i Nordic Cup.

Allerede etter 58 sekunders spill rykket Gialloblù unna i eget område og Tommy Kristiansen klarte å gi Norge ledelsen. I en svingende første periode ville Norge tatt ledelsen to ganger.

Andre gang var det Thomas Valkvae-Olsen som fant riktig powerplay da han ble stående alene foran Adam Reideborn i det svenske målet og fant ledelsen opp til 2-1. Svenske mål i første periode kom fra Nils Lundkvist, 1-1 og Fredrik Olofsson, 2-2.

«Det er ikke der vi vil»

Andre periode gikk i samme mønster. Det var Norge som tok ledelsen og Sverige trakk uavgjort. Et fint mål fra Tre Kronor hvor Jesper Frödén slo pucken fra kloss hold etter godt spill av Jonatan Berggren.

Uavgjort så langt mot Norge, en innsats de ikke var fornøyd med på svensk side.

– Vi er ganske enige om at vi ikke er der vi vil. Vi mister litt for mye scrum i dag igjen. Det er for mye kjæledyr i spillet vårt og forsvarsspillet vårt er heller ikke bra, sa assisterende landslagskaptein Markus Åkerblom til SVT før tredje periode og fortsatte:

– Vi sa at det kunne være et VM-sete som ligger i potten for disse spillerne, og vi tror ikke de beviser det,

Skellefteå-kjeden igjen bra

En kjede som SVT Sports-ekspert Nils Ekman vil se på toalettet om et par uker er det «Skellefteå-kjeden» med nevnte Frödén og Berggren og Andreas Wingerli. Den kjeden var også god i denne kampen og holdt seg foran etter litt over halvveis i tredje periode hvor sistnevnte la opp til 4-3.

Selv om de ikke var fornøyd med innsatsen, var det likevel seier her. Avsluttet kampen, Markus Ljungh gjorde det da han foran det norske målet styrte godt på et skudd av Max Friberg opp til 5-3.

– Jeg er glad vi vant kampen. Men vi har fortsatt mye å jobbe med fordi vi ikke orker å holde fokus, sa landslagskaptein Johan Garpenlöv til SVT etter seieren.

Related Videos

Leave a Comment