Home » Sverige inngår militært samarbeid med Norge og Danmark

Sverige inngår militært samarbeid med Norge og Danmark

by Russell Crowe

Nettverk, informasjon og større muligheter for felles handling. Forsvarsminister Peter Hultqvist (S) anser det som viktig at Sverige utvider sitt militære samarbeid med andre land.

Han understreker blant annet risikoen for internasjonal terrorisme og en urolig verden med konflikter, for eksempel i Afghanistan og Mali.

– Vi ser også at i vår nærregion er det en økning i militær forsterkning og omfattende øvelsesaktiviteter. Å bygge nettverk og allianser der vi samarbeider med andre er avgjørende for å bidra til stabilitet, sier Peter Hultqvist (S).

Nytt skandinavisk samarbeid

Fredag ​​møtes 13 forsvarsministre og delegasjonsledere på Karlberg slott i Stockholm for å diskutere fortsettelsen av arbeidet til European Intervention Initiative (EI2), et fransk militært samarbeid som Sverige har vært medlem av siden 2019.

I løpet av dagen vil Sverige også signere en avtale om økt militært samarbeid med Danmark og Norge, som TV4 Nyheterna var den første som rapporterte.

M: «Ikke nok»

Moderater ønsker den nye avtalen velkommen fordi de mener den skaper bedre forutsetninger for å operere sammen. Samtidig erstatter ikke samarbeidet behovet for fullt medlemskap i NATOs militære allianse, ifølge moderatene.

SVT: Sverige har nå et partnerskap med NATO, hvorfor er det ikke nok?

– Et partnerskap gir oss muligheten til å øve og koordinere, men det er bare Sveriges fulle medlemskap i NATO som tilbyr forsvarsgarantier. Vi må være tydelige på dette, sier Pål Jonson (M), talsmann for forsvarspolitikken.

Related Videos

Leave a Comment