Home » Svensk mann skutt og drept av norsk politi

Svensk mann skutt og drept av norsk politi

by Russell Crowe

Mannen skal ha fulgt etter minst én person og ifølge politiet var han bevæpnet med minst én kniv. Et vitne forteller til VG hvordan mannen skal ha banket på døren til herbergerommet han nå bodde i lørdag morgen og oppført seg truende.

Vitnet flyktet deretter fra rommet og fikk deretter hjelp av en annen person til å ringe politiet.

Spesiell etterforskning åpnet

Da politiet fikk kontakt med våpenmannen eskalerte situasjonen og politiet skjøt, ifølge Anders Svarholt, mot politiet.

– Det ble satt i gang innsats for å redde liv men livet hans sto ikke til å redde, sa han ifølge NTB.

Politiet sa søndag at det vil bli gjennomført ytterligere etterforskningstiltak rundt hendelsen og at vitneforklaringer i media er i tråd med det som har kommet frem så langt. En spesialenhet, tilsvarende den svenske politiets specialundersökningsenhet, skal undersøke inngrepet.

Identiteten er ikke fullstendig bekreftet

– Vi er bare i starten av etterforskningen og kan ikke gi detaljer som antall skudd eller av hvem, sier forundersøkelsesleder Liv Øyen til SVT.

Flere av de politiansatte er allerede hørt i etterforskningen og avventer da blant annet teknisk etterforskning av våpnene som ble brukt i inngrepet. Skytteren er foreløpig ikke obdusert, ifølge Øyen, og hans identitet er ikke 100 % bekreftet.

Svensk politi ønsker ikke å kommentere saken og sier til SVT at de ikke har hatt kontakt med norsk politi i forbindelse med skytingen. Det er ingen opplysninger om at mannens pårørende er informert.

Related Videos

Leave a Comment