Home » Suprajit Engineering vil kjøpe den norske Light Duty Cable-enheten for 42 millioner dollar

Suprajit Engineering vil kjøpe den norske Light Duty Cable-enheten for 42 millioner dollar

by Russell Crowe

Suprajit Engineering, en leverandør av bilkomponenter med base i Bengaluru, kunngjorde at de har signert en avtale om å kjøpe Light Duty Cable (LDC) forretningsenheten til Kongsberg Automotive ASA, som er notert på Oslo Børs, Norge, for en verdi av $ 42 millioner (omtrent 315 millioner kroner).

Kongsberg Automotive Groups LDC forretningsenhet består av kabelvirksomheten, som leverer bil-, ikke-bil- og tohjulssegmentene sammen med elektromekaniske aktuatorer (EMA).

Denne transaksjonen inkluderer også overføring av global salgs- og ingeniørkompetanse knyttet til denne virksomheten til Suprajit, en versjon av selskapet lagt til. Transaksjonen forventes å avsluttes innen utgangen av januar 2022. LDC har tre produksjonsanlegg lokalisert i Matamoros, Mexico; Siofok, Ungarn; og Shanghai, Kina; bortsett fra et lager i Brownsville – USA.

LDCs globale forretningsutviklings- og ingeniørteam er i fabrikker og andre nøkkelgeografier, inkludert USA, Tyskland, Frankrike, Norge, Sverige og Storbritannia, og vil være under Suprajits kontroll. LDCs totale medarbeiderstyrke er omtrent 1300 ansatte ved utgangen av andre kvartal, sa Suprajit i en pressemelding. Divisjonens omsetning i inneværende år forventes å være rundt 90 millioner dollar.

Suprajit sa at LDC har store globale kunder innen bilindustrien, ikke-bilindustrien og tohjulsindustrien og er en segmentleder i seg selv. Med dette vil Suprajit fremstå som en leder innen kontrollkabler på tvers av alle disse segmentene med en sterk global tilstedeværelse, sa selskapet. LDC vil passe veldig godt med sitt produksjonsfotavtrykk, kundebase, produkt og teknologi, la han til. Gjennom denne transaksjonen vil Suprajit også legge til nøkkelaktiveringsteknologier som kan overføres til andre Suprajit-kunder. EMA vil dukke opp som et nytt produktsegment i fremtiden for konsernet.

Ajith Rai, grunnlegger og president for Suprajit, kommenterer transaksjonen, sa: «Kongsberg Automotives LDC-forretningsenhet er perfekt for Suprajit. Med LDCs produksjonsfotavtrykk på 3 kontinenter med salg, forretningsutvikling og teknisk støtte over hele verden. verden og med den årlige kapasiteten på over 400 millioner kabler, ville Suprajit gjøre Suprajit til en sann global leder i kabelindustrien.

Related Videos

Leave a Comment