Home » Studie viser: Bilkunder ustabile, markedsmiljø forblir dynamisk – Økonomi & Volkswagen – Nyheter

Studie viser: Bilkunder ustabile, markedsmiljø forblir dynamisk – Økonomi & Volkswagen – Nyheter

by Siv Jensen

Köln (ots) – Med tanke på neste bilkjøp er stemningen hos tyske kunder dempet. Interessen for elektrisk mobilitet stagnerer også. Kinesiske merker får derimot relevans rundt om i verden. Simon-Kuchers siste globale bilstudie* gir innsikt i kundenes meninger og globale trender.

– Nesten halvparten av respondentene i Tyskland forventer å kjøre sin nåværende bil lenger – Kunder med spesifikke kjøpsintensjoner forventer opptil 15 prosent prisøkning sammenlignet med året før – Kundenes mening er delt om sterkt svingende priser – Interessen for e-kjøretøy i Tyskland stagnerer – Head-to-head konkurranse mellom tyske og kinesiske merker i Kina

Volatile tider og stigende priser har også satt sitt preg på bilindustrien. I følge Simon-Kuchers globale bilstudie, synker kjøpekraften i Tyskland for mer enn 50 % av respondentene. Som et resultat av dette blir nye kjøp utsatt og biler kjørt lenger: dette oppgir 49 % av respondentene. Sammenlignet med året før er prisen enda viktigere for tyske kunder.

Potensielle kjøpere forventer høyere priser

Kunder i Tyskland forventer fortsatt inflasjonsrelaterte økninger i bilprisene. Mens det rapporterte gjennomsnittlige budsjettet for å kjøpe en ny bil i Tyskland i 2022 var €34.200, har det steget til €38.900 i år. Et lignende bilde viser seg for leasingbetalinger.

«Kundene forventer at prisene vil gå opp og fortsette å gå opp, men samtidig er det en motvilje mot å kjøpe,» sier Martin Gehring, Senior Partner og Head of Automotive hos Simon-Kucher. «Produsenter og forhandlere må målrette mot kundesegmenter som fortsatt er villige til å kjøpe, samtidig som etterspørsel og rabatter balanseres fleksibelt.»

Prisendringer på månedlig, ukentlig eller til og med daglig basis verdsettes forskjellig av kunder: 40 % av tyske kunder anser dem som urettferdige. 52 prosent ser det imidlertid også som en mulighet til å få et bedre tilbud.

Bilabonnement som et mulig alternativ

Interessen for bilpass er fortsatt høy med 46 %. Respondentene sa at de liker den ekstra sikkerheten og fleksibiliteten til bilabonnementer. Spesielt gratis service og vedlikehold overbeviser 44 prosent av respondentene. Ytterligere 44 % setter pris på begrepets fleksibilitet. «I økonomisk usikre tider ser et korttidsbilabonnement ut til å være det mest kalkulerbare alternativet for mange kunder,» sier Matthias Riemer, partner og bilekspert i Simon-Kucher. «Til tross for fordelene med bilabonnementer som er nevnt, medfører de ikke vesentlig høyere betalingsvilje enn kjøp eller leasing. Tilbydere av bilabonnement må posisjonere dem pris- og innholdsmessig sammenlignet med tradisjonell forretning og skreddersy dem til de aktuelle kundesegmentene» .

Globalt økende interesse for elektrisk mobilitet, konstant etterspørsel i Sentral-Europa

Med 89 % interessert i å kjøpe et elektrisk kjøretøy, er Kina verdensledende. Selv i Norges flaggskipsmarked fortsatte preferansen for elbiler å øke fra 68 til 74 prosent. «Etter at renten har steget kraftig de siste årene, er det for tiden tegn til et tilbakeslag i Tyskland på rundt 53 prosent. Nå handler det om å ha riktige kjøretøy, en fungerende infrastruktur og moderate strømpriser for å gjøre potensielle kjøpere til faktiske kjøpere og mer for å nå kundesegmenter, sier Martin Gehring.

Head-to-head konkurranse mellom tyske og kinesiske merker i Kina

Ifølge studien er tyske bilmerker fortsatt førstevalget for å kjøpe bil i mange land. Dette gjelder også for Kina i lang tid. Salgsdata fra Kina og studieresultater viser at kinesiske kunder nå er like glade for å kjøpe lokale produkter: 85 % av respondentene i Kina vil vurdere et kjøretøy som tysk, 84 % kinesisk. I Tyskland er 18 % av respondentene villige til å kjøpe et kinesisk merke. Blant nåværende elbilførere er det så høyt som 26 %. – Det globale konkurransepresset øker, sier Matthias Riemer. «Tyske produsenter må finne opp seg selv på nytt og kan ikke hvile på laurbærene basert på en vestlig merkebonus. En klar forståelse av hva kundene forventer og hva de er villige til å bruke på blir stadig viktigere,» legger Matthias Riemer til.

* Om studien: Global Automotive Study ble utført av Simon-Kucher våren 2023 over hele Europa, Amerika og Asia. Mer enn 8 235 privatkunder som planlegger å kjøpe, finansiere eller lease en ny eller brukt bil i nær fremtid (hvorav 1 006 er i Tyskland) ble spurt om aktuelle og fremtidsrettede temaer knyttet til bilen og mobilitet.

Om Simon Kucher

Simon-Kucher er et globalt ledelseskonsulentselskap med over 2000 ansatte i 30 land over hele verden. Vårt mål: «Lås opp for bedre vekst». Vi hjelper våre kunder å vokse ansvarlig og bærekraftig ved å optimalisere alle aspekter av deres forretningsstrategi, fra produkter og priser til innovasjon, digitalisering, markedsføring og salg.

Med 37 års erfaring med inntektsgenerering og prissetting, er vi anerkjent som en global leder innen prisrådgivning og forretningsvekst.

simon-kucher.com

Pressekontakt:

Vi står til din disposisjon for spørsmål og detaljert informasjon: Roxana Müller (kommunikasjons- og markedssjef) Tlf: +49 160 92180752 E-post: roxana.mueller@simon-kucher.com simon-kucher.com

Originalt innhold fra: Simon-Kucher & Partners, kringkastet av news aktuell

Presserommet til presseportalen: nyheter oppdatert GmbH

Related Videos

Leave a Comment