Home » Studie kobler steroider og NSAIDs til langvarige ryggsmerter

Studie kobler steroider og NSAIDs til langvarige ryggsmerter

by Edvard Munch

Vedvarende bruk av disse medisinene for å behandle ryggsmerter kan faktisk føre til langvarige symptomer, ifølge en ny studie. I mellomtiden kobler en egen studie betennelse til kronisk smertelindring på cellenivå, i stedet for å forårsake det som ofte antas.

The New York Times: Vanlige medisiner kan forlenge ryggsmerter ved overforbruk, finner studien

Selve behandlingene som ofte brukes for å lindre smerter i korsryggen, som Centers for Disease Control and Prevention sier er den vanligste typen smerte, kan få den til å vare lenger, ifølge en ny studie. Vedvarende bruk av smertestillende steroider og ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler, som ibuprofen, kan faktisk gjøre en revet tilbake til en kronisk tilstand, fant studien. (Kolata, 11/5)

I andre nyheter om betennelse og smerte –

Stat: En radikal påstand, studie antyder at betennelse holder kronisk smerte unna

I to tiår har Luda Diatchenko undersøkt den underliggende smertebiologien som en detektiv som jager ledetråd etter ledetråd: hvilken rolle spiller dette genet? Hva med dette proteinet? Hun har imidlertid alltid lurt på hva hun ville finne hvis hun kunne se på hvordan hvert gen inne i en celle oppfører seg når smerte utvikler seg gjennom kroppen. Det ville vært som om Sherlock Holmes byttet ut forstørrelsesglasset med en video av forbrytelsen som ble begått. Men da slik teknologi endelig ble tilgjengelig billig i 2018 – takket være fremskritt innen RNA-sekvensering – sjokkerte bildene henne. (Mast, 5/11)

I andre folkehelsenyheter –

CNBC: Leger sier at pandemiske bivirkninger er i ferd med å bli alvorlige helseproblemer

I september 2021 kollapset jeg av utmattelse. Synet mitt ble uklart. Da ble øyelokkene mine så tunge at jeg knapt klarte å holde dem nede i millisekunder av gangen. I panikk snublet jeg omtrent 50 meter mot en nær venn og kollapset på skuldrene hennes. Hun ledet meg til et skyggefullt sted under et tre, hvor jeg fløt inn og ut av bevissthet i omtrent to timer. Så vidt jeg kan se, var jeg en sunn mann i slutten av tjueårene uten kjent risiko for store helseproblemer. Jeg noterte det som et enkelt stykke. Men i løpet av de neste månedene, til uforutsigbare tider på tilfeldige dager, traff jeg en vegg – og gikk fra helt greit til å ligge i fosterstilling med knusende hodepine, med et fingerknips. (Albert-Deitch, 11/5)

The New York Times: Hvorfor hjertesykdom hos kvinner så ofte blir ignorert eller avvist

Hjertesykdom er den ledende dødsårsaken for menn og kvinner i Amerika, og dreper nesten 700 000 mennesker i året. Men studier har lenge vist at kvinner er mer sannsynlig enn menn til å ignorere varseltegnene på hjerteinfarkt, noen ganger venter timer eller mer for å ringe 911 eller gå til sykehuset. Nå prøver forskere å finne ut hvorfor. De fant at kvinner ofte er nølende med å søke hjelp fordi de har en tendens til å ha mer subtile hjerteinfarktsymptomer enn menn – men selv når de går til sykehus, er det mer sannsynlig at helsepersonell minimerer symptomene eller utsetter behandlingen. Helsemyndighetene sier at hjertesykdom hos kvinner fortsatt er sterkt underdiagnostisert og underbehandlet, og at disse faktorene bidrar til dårligere resultater hos kvinner og økte dødsrater av sykdommen. (O’Connor, 5/9)

Fox News: «Fountain of Youth» for å forhindre visse effekter av aldring kan ha en overraskende kilde: Studie

Vi har lenge søkt etter måter å bremse eller forhindre de uunngåelige effektene av aldring. Men en ny studie tyder på at vi kanskje må lukke øynene og holde nesen for å drikke fra ungdommens kilde. Avføringstransplantasjoner, hvor en avføring implanteres i en annen, fra unge til gamle mus, har reversert noen av effektene av aldring på netthinnen og hjernen, ifølge en nylig artikkel publisert i Microbiome. «Denne banebrytende studien gir overbevisende bevis for direkte involvering av tarmmikrober i aldring og funksjonell nedgang i hjernefunksjon og syn og tilbyr en potensiell løsning i form av tarmmikroberstatningsterapi,» sa Simon Carding, leder for tarmmikrober og helse Forskningsprogram ved Quadram Institute i Storbritannia. (Sudhakar, 11/5)

Chicago Tribune: Millennials Wanted: Northwestern Lung Health Study tar sikte på å rekruttere 4000 unge voksne

Northwestern University og American Lung Association gjennomfører en første i sitt slag studie som tar sikte på å rekruttere 4000 millennials over hele landet for å bedre forstå hvorfor noen mennesker utvikler lungeproblemer. Northwestern og American Lung Association samarbeider med andre institusjoner over hele landet om studien, som vil observere lungehelsen til millennials – i dette tilfellet de mellom 25 og 35 år – gjennom årene. Andre studier har sett på kardiovaskulær helse over tid og helsen til babyboomere, men denne studien vil fokusere på lungehelsen til amerikanske millennials, sa studieleder Dr. Ravi Kalhan. , professor i medisin og forebyggende medisin ved Feinberg School of Nordvestlig. av medisin. (Schencker, 5/11)

Presseforbund: Er kaffe dårlig for helsen din? Forskere kobler espresso til kolesterol

Ifølge en ny studie kan menn som drikker espresso ha høyere kolesterolnivå enn kvinner. Tidligere studier har knyttet kjemikaliene som finnes naturlig i kaffe til høyere kolesterolnivåer i blodet, et problem knyttet til hjerteproblemer, inkludert slag. For å undersøke sammenhengen mellom bryggemetoden og kolesterol, satte et team av norske akademikere seg for å undersøke hvordan folk drikker kaffen og også vurdere kolesterolnivået i blodet. (Pickover, 5/10)

Statistikk: Transfusjon av hjernevæske fra unge mus forbedrer hukommelsen hos eldre mus

For et menneske er et av de første tegnene på at noen begynner å bli gamle manglende evne til å huske små ting; kanskje de forlegger nøklene sine eller går seg vill på en ofte reist rute. For en laboratoriemus er det å glemme at når skarpe lys og en høy brummen oversvømmer buret ditt, følger en elektrisk fotzap raskt. Men forskere ved Stanford University har funnet ut at hvis du overfører cerebrospinalvæske fra en ung mus til en gammel, vil den gjenvinne sine gamle tilbakekallingsevner og fryse i forventning. De identifiserte også et protein i denne cerebrospinalvæsken, eller CSF, som kommer inn i hippocampus, hvor det fører til hukommelsesforbedringer. (Molteni, 5/11)

KHN: Undertelling truer føderale mat- og helseprogrammer på reservasjoner

Folketellingen for 2020 gikk glipp av nesten 1 av 17 indianere som lever på reservasjoner, en undertelling som meget vel kan føre til utilstrekkelig føderal finansiering for viktige helse-, ernærings- og sosiale programmer i avsidesliggende samfunn med fattigdomsrater og begrenset tilgang til tjenester. Folketellingen telte 9,7 millioner mennesker som identifiserte seg som indianere eller indianere i Alaska i 2020 – alene eller i kombinasjon med en annen rase eller etnisitet – opp fra 5,2 millioner i 2010. Men den innfødte befolkningen på rundt 325 reservater over hele landet ble undervurdert med nesten 6 %, ifølge en demografisk analyse av folketellingens nøyaktighet. Urfolk på reservasjoner er vant til å bli undervurdert – nesten 5 % ble savnet i 2010, ifølge analysen. (Graf, 5/12)

Og Barbie får høreapparater –

NBC News: Barbie avduker første dukke med høreapparater

Barbie lanserer en ny kolleksjon med dukker for å være mer inkluderende for alle barn – og starter med hennes første dukke som bruker høreapparat. … Selskapet annonserte tillegget av nye dukker til Fashionista-kolleksjonen. Linjen inkluderer den første Barbien med bak-øret høreapparater, en Ken-dukke med vitiligo og en dukke med benprotese. (Sunget, 5/11)

Dette er en del av KHN Morning Briefing, et sammendrag av helsepolitisk dekning fra store nyhetskanaler. Registrer deg for et e-postabonnement.

Related Videos

Leave a Comment