Home » Strenge regler for Monsterbakken – skihoppere kan endelig fly offisielt

Strenge regler for Monsterbakken – skihoppere kan endelig fly offisielt

by Roald Amundsen

Strenge regler for monsterkaker
Skihoppere kan endelig fly offisielt

Den første av skihopperne i skiløypene kunne finne sted allerede neste vinter. Men til å begynne med bør det være svært strenge krav. Den tyske hopperen Katharina Althaus i verdensklasse og hennes kolleger har kjempet for retten til å starte i årevis.

Skihopperne feiret stor suksess i kampen om «likt spill» og får stille på sin første skiflyvning neste sesong. Den ansvarlige underkomiteen i FIS World Federation vedtok enstemmig at en kvinnekonkurranse skulle finne sted på verdens største hoppbakke, «Monsterbakken» i Vikersund, Norge. «Vi har bestemt oss for å åpne denne døren for kvinner,» sa komiteen i en uttalelse: «Det er fortsatt mange bekymringer og frykt for sikkerhet og andre spørsmål, men det er det rette tidspunktet å la kvinner starte en nedstigning på ski.»

Konkurransen teller ikke med i verdenscuppen, da kun hoppere over 18 år kan delta. Planen legger opp til at de 15 beste voksne verdenscuputøverne skal delta i Raw Air Tour i mars. 9. mai har hoppkomiteen ennå ikke vedtatt vedtaket. Til nå har kvinner kun kunne gjennomføre individuelle testflyvninger med spesiell tillatelse i forbindelse med menns konkurranser. Østerrikeren Daniela Iraschko-Stolz har hatt verdensrekorden siden 2003 med 200 meter på Kulm i Bad Mitterndorf. Lenge hadde hoppere slitt med å inkludere flykonkurranser i konkurransekalenderene.

Historiens lengste verdenscupsesong venter for hoppmennene. Dette begynner 5. november 2022 i Wisla, Polen, og slutter fem måneder senere, 2. april 2023 i Planica, Slovenia. Dette kommer frem av den foreløpige kalenderen, også godkjent onsdag av FIS-kommisjonen. I Tyskland hopper menn i Titisee-Neustadt (10./11. desember), Four Hills-turneringen i Oberstdorf (29. desember) og Garmisch-Partenkirchen (1. januar) og Willingen (3. til 5. februar).

For kvinner vil «nyttårsturneringen» bli utvidet som et motstykke til Four Hills-turneringen og inkluderer nå fire konkurranser i Villach/Østerrike og Lubno/Slovenia. VM starter 3. desember 2022 i Lillehammer / Norge og avsluttes 24. mars i Lahti / Finland. De tyske stasjonene er Titisee-Neustadt (9./10. desember), Hinterzarten (28./29. januar) og Willingen (3.-5. februar). Høydepunktet i herre- og damesesongen er ski-VM i Planica (fra 21. februar til 5. mars).

Related Videos

Leave a Comment