Home » Strandhåndball: regelendring etter protesten i shorts

Strandhåndball: regelendring etter protesten i shorts

by Roald Amundsen

Kleskode for strandhåndball: kvinner måtte spille i bikini (Kenny Beele / IMAGO / Beautiful Sports)

Spillerne på det norske landslaget i håndball i håndball var bevisst et eksempel for europeerne: I kampen om tredjeplassen brukte de shorts for å protestere mot verdenshåndballforbundets klesregler og det europeiske forbundets avslag på å tillate shorts i stedet for bikinitrus. til denne regelen.

Hver spiller måtte da betale en bot på 150 euro. Senest da var protest blitt en viktig sak. Det norske forbund dekket utgiftene, men det var et annet tilbud: sangeren Pink tilbød offentlig å betale boten og roste nordmennene.

Den norske idrettsministeren snakket om en latterlig regel. Deretter ba han i en felles uttalelse med alle ministre med ansvar for sport i de skandinaviske landene verdensforbundet om å gjøre en endring.

Shortsen må fortsatt være stram

Og nordmenns protest og etterspillet fikk effekt. Forbundet har nå regler på sine nettsider som har vært gjeldende siden begynnelsen av oktober, men som først nå diskuteres offentlig. Basert på dette kan spillere nå spille i en drakt som den nordmennene hadde på seg under protesten: Sidevidden på buksene, som tidligere var spesifisert til maksimalt ti centimeter, er utelatt. Trange shorts er nå tillatt i tillegg til en trang topp.

Dette betyr imidlertid ikke likestilling. Når det gjelder strandhåndball for menn, er det slett ikke fastsatt i reglene at spilleklær skal være tettsittende.

Related Videos

Leave a Comment