Home » Stort norsk selskap åpner kontor i Vimmerby – åpner fredag

Stort norsk selskap åpner kontor i Vimmerby – åpner fredag

by Russell Crowe


Göran Kannerby, gruppeleder i Norconsult, var i Vimmerby fredag ​​og åpnet selskapets nye kontor. Foto: Micael Rundberg

Norconsult er et av de største konsulentfirmaene i Norden. Norge har drøyt 3000 ansatte og Sverige har nesten 1000 ansatte og er praktisk talt distribuert over hele landet.

Et kontor på Badhusgatan i Vimmerby ble offisielt åpnet fredag.

To personer i Vimmerby

– Norconsults profil er hovedsakelig rettet mot miljø og vann, blant annet har vi kolleger som jobber med renseanlegget her i Vimmerby. Personalet (i utgangspunktet to personer) som skal jobbe fra Vimmerby vil jobbe med signaldesign i jernbanesegmentet – et relativt lite datterselskap i sammenheng med rundt 50 ansatte i Sverige, sier Göran Kannerby, leder for Norconsults gruppe som ligger i Växjö og mellom andre ting er ansvarlig for Vimmerby -kontoret.

Hvorfor åpner du et kontor i Vimmerby nå?

– Egentlig startet det med at en av kollegene som skal jobbe her bor i Tuna. Han var den eneste ansatte her i området, så vi trodde det ikke var noen grunn til å åpne et kontor for en person den gangen. Mats, som han heter, satt hjemme og jobbet i stedet, og det var lett å fikse, sier Göran Kannerby.

– For snart et år siden kom en annen person med tilknytning til området til oss. Så ble de to, og hvis dere er to, er det plass til å sette opp et rom. Så nå skal Mats og Nicklas jobbe sammen fra vårt nye kontor.

Løpende søk etter personell

På grunn av pandemien måtte Norconsult skynde seg sakte, da de ikke så noen grunn til å starte med et rom som ville være tomt. Men nå som restriksjonene er frigitt, er du klar.

Er ambisjonen om å ha flere mennesker på kontoret i Vimmerby?

– Mye handler om å få tilgang til de riktige ferdighetene. Vi liker å vokse opp, men det er vanskelig å si at vi skal være ja eller mange innen en viss tidsperiode. Vi har alltid øynene åpne og vi er et selskap og i en bransje som stadig leter etter mennesker og også spesialiserte ferdigheter, sier Göran Kannerby.

– Arbeidet vårt fungerer veldig bra for å bli administrert gjennom for eksempel Skype og digital. Hvis du vil finne den rette personen, kan du ikke begrense deg til dem som er i geografisk nærhet, men du må studere dem sammen. I tillegg til kundene er potensielle kolleger en viktig målgruppe for oss å markedsføre mot.

Related Videos

Leave a Comment