Home » Stordalen selger alt i superhit: Verdien har økt med over 1000 prosent

Stordalen selger alt i superhit: Verdien har økt med over 1000 prosent

by Russell Crowe

Virker teknologien komplisert? Bruker du for mye tid på IT-problemer?

Det digitale skillet mellom svenske selskaper utvidet seg under pandemien, viser rapporten Telia 2021 digital indeks.

Men det er hjelp for lavdigitale selskaper å ta igjen. Her er de tre konkrete tipsene fra eksperten.

Samle all IT og kommunikasjon: her kan du bestille en gratis konsultasjon

Pandemien beskrives vanligvis som en katalysator for digitalisering, men samtidig har det digitale skillet vokst. Andelen svenske selskaper med høyt digitalt innhold har økt fra 22 % før pandemien til 28 % i dag, mens de med lavt digitalt innhold ikke har falt i tilsvarende hastighet.

Dette demonstreres av Telias digitale indeks 2021-rapport, som årlig følger fremgangen til svenske selskaper når det gjelder digitalisering.

Dette kjennetegner høydigitale selskaper

Større svenske selskaper er generelt mer digitalt modne enn mindre. Store selskaper har mer rutinemessige automatiserte oppgaver som fakturering og ordrebehandling. I følge Telias digitale indeks har 62 % av større bedrifter automatiserte prosesser, mot 36 % av mindre bedrifter. De eldre er også flinkere til å samle inn data om sine kunder og drive markedsføring med nøyaktige tilbud.

Viktig gevinst umiddelbart: bli kvitt tid

Maria Bygdemo er bedriftsrådgiver i Telia Bedriftskundeservice i Luleå og gir råd og støtte til mindre bedrifter.

– Selv om du føler deg digitalt «lost» og ikke er interessert i eller tror du har tid til teknologiske problemer, kan du enkelt ta store fremskritt. Fordelen er fremfor alt det å frigjøre tid til å kunne konsentrere seg om sin kjernevirksomhet.

Maria Bygdemos, bedriftskonsulent i Telia Bedriftskundeservice i Luleå.
Maria Bygdemos, bedriftskonsulent i Telia Bedriftskundeservice i Luleå.

Her er Maria Bygdemos tips for å komme i gang:

1 Hvem er dine tidstyver?

Mange bedriftseiere blir møtt med unødvendig tungvint og tidkrevende manuell regnskapsføring, ofte på kveldstid og i helger. Her kan du frigjøre mye tid og energi ved å gå over til en digital og automatisert flyt. Hvis du ikke vil gjøre det selv, be om hjelp. Når du har gjort dette, har du kanskje tid og energi til å gå videre til neste, som å oppdatere bedriftens nettside eller laste opp en kundelogg digitalt?

2 Registrer deg for din tekniker

Ifølge en Sifo-undersøkelse fra Telia bruker svenske gründere i gjennomsnitt sju minutter om dagen på å løse «IT-problemer». Regner du ut hvor mye det koster i tapte arbeidstimer, kan det bli flere tusen kroner per måned. I dag kan du enkelt delegere alle teknologisaker, for eksempel kan du registrere deg for en personlig IT-ekspert som kjenner deg og din virksomhet. Motta assistanse via telefon, e-post eller fjernkontroll av datamaskinen. les mer her

3 Samle teknologien

Det er ikke uvanlig å ha fire til fem leverandører for selskapets IT, tilkobling og telefoni. Men det vil være mange kontaktpersoner, fakturaer og avtaler å spore, kostnader som kan trekke ut, og noen ganger tjenester og produkter som ikke synkroniseres. Når det oppstår problemer, kan det være vanskelig å vite hvilken teknisk støtte man skal kontakte, noe som er tidkrevende og frustrerende. Løsningen er å samle teknologien fra en leverandør.

Dette er en økende trend blant svenske selskaper. 43 prosent har allerede valgt en så omfattende løsning, og ytterligere 23 prosent sier de ikke har gjort det ennå, men er interessert, ifølge Telias digitale indeks 2021-rapport.

Hovedfordelene er tidsbesparelser og lavere totalkostnad, ifølge Telias digitale indeksselskaper.

– Mange setter spesielt pris på enkelhet: å ha en kontakt å henvende seg til, uavhengig av spørsmål og problemer. En annen styrke er å ha en partner som kan hjelpe deg å utvikle deg digitalt på sikt, sier Maria Bygdemo.

Samle all IT og kommunikasjon: her kan du bestille en gratis konsultasjon

Related Videos

Leave a Comment