Home » Stjernene står endelig i kø for salg av Oregons Johan Vineyards

Stjernene står endelig i kø for salg av Oregons Johan Vineyards

by Russell Crowe

Det tok noen år, men Dag Johan Sundby fant endelig en kjøper til vingården hans i Rickreall. Katherine «Mini» Banks av Storfehornsvingård i Jacksonville er den nye eieren av Johan Vineyards.

Salget av Johan Vineyards til Banks og en gruppe partnere ble annonsert i en pressemelding tirsdag 26. oktober. Den samme gruppen kjøpte Cowhorn Vineyard tidligere i år.

Salget markerer foreningen av to biodynamiske produsenter med et velutviklet internasjonalt rykte for å produsere noen av Oregons beste viner. Det ble formidlet av Metis LLC, et fusjons- og oppkjøpsselskap som spesialiserer seg på Pacific Northwest-vinindustrien. Vilkårene for avtalen ble ikke offentliggjort.

Sundby kom til USA etter endt utdanning fra Norges Handelshøyskole. Han fanget Willamette Valley pinot noir-feil mens han deltok i et internasjonalt stipendprogram ved University of Denver i 2004.

Året etter kjøpte Sundby Conrad og Amy Konings eiendom Oak Crest i Rickreall. Eiendommen inkluderte en 63 mål stor vingård beplantet med pinot noir og chardonnay. Sundby brukte fruktene av de originale vinstokkene til å produsere Johan Vineyards første viner i 2005.

I løpet av årene har Sundby lagt til rundt 25 ekstra dekar med vingård til en 176 mål stor eiendom som inkluderer et smaksrom, vingård og familiens bolig. Eiendommens vingård har nå 16 druesorter, inkludert eksotiske retter som kerner, mondeuse og savagnin. «Vi er langt utover det tradisjonelle,» sa Sundby.

Johan Vineyards og Cowhorn Vineyard er to av en liten håndfull amerikanske vingårder med biodynamisk sertifisering fra Demetra USA både for vingården og for kjelleren. Cowhorns nettsted beskriver denne «organiske 2.0»-tilnærmingen til jordbruk som «uten å bruke noe syntetisk, giftig eller skadelig. I stedet bygger vi jorda med mikronæringsstoffer, lar nyttige planter vokse mellom radene og oppmuntrer andre skapninger til å leve. rundt vingården «.

Denne gjennomtenkte ledelsesfilosofien var essensiell for Sundby da det var på tide å finne en kjøper til sin vingård og vingård. Det er også grunnen til at prosessen tok flere år å fullføre.

Sundby sa at familien hans begynte å diskutere en potensiell utgang fra vin for fire år siden. «Jeg drev en familiebedrift med halve familien som bodde 6500 mil unna i Norge. Det var utfordrende, så vi tok kontakt med Metis for noen år siden på jakt etter en langsiktig løsning, sier Sundby.

Den esoteriske naturen til Johan-merket med sine uvanlige druer og viner kalt «Drueskall» og «Disco Chicken» var nødt til å bremse prosessen. «Vi har hatt besøk av potensielle kjøpere opp gjennom årene, men prosessen har til tider vært frustrerende. Vi vurderte også andre alternativer enn et rent oppkjøp, sa Sundby.

Så dukket Banks opp på et tidspunkt Sundby beskriver «stjernene som står i kø helt til slutt».

For Banks var kjøpet en enkel avgjørelse. «Jeg kjente vinene godt fra før, så du kan kalle meg en superfan, for å si det lett. Vi visste at vi ikke kunne gå glipp av muligheten til å være en del av en vingård i verdensklasse som dyrkes med samme intensjonalitet og forpliktelse til biodynamikk som vi har på Cowhorn, sa Banks i en e-post.

Banks omtalte også Johan Vineyards «ekstraordinært talentfulle folk» som en nøkkelfaktor i avtalen. Johan vinfans vil glede seg over å vite at sjefsvinmaker og daglig leder Morgan Beck vil fortsette å ri på Sundbys arv.

Med Beck og vinmaker Sarah Thompson på lønnslisten, har Banks skapt en talentfull biodynamisk duo. «Dette er det jeg er mest begeistret for,» sa Beck. «Jeg kan dele målet om regenerativt landbruk med et par intelligente og motiverte kvinner. Våre felles erfaringer vil hjelpe oss til å bli bedre bønder og vinprodusenter mens vi holder på.

Banks sa at det vil være mye det samme på Johan Vineyards, med større vekt på permakultur og regenerativt landbruk. «Det passer perfekt for det vi har bygget her,» sa Sundby.

Selv om Sundby tror stemningen på Johan vil forbli den samme, kan det være noen strukturelle forbedringer for å utvide vingårdens gjestfrihetskomponent.

Johans hengivne følgere kan også forvente å nyte flere av favorittvinene deres, da Beck sa at de hadde til hensikt å øke Johans produksjonsnivå. For nå er imidlertid alle hos Cowhorn og Johan fokusert på å legge 2021-vinene sine for en lang vinterhvil.

Sundby skal bo på eiendommen med familien i minst åtte måneder for å hjelpe til med overgangen. Etter å ha avsluttet vinkapittelet, har familien din noen planer? «Vi har åtte måneder på å finne ut av det,» sa han.

– Michael Alberty skriver om vin for The Oregonian / OregonLive. Kan nås kl malberty0@gmail.com. For å finne ut mer om dekningen, gå til oregonlive.com/wine.

Related Videos

Leave a Comment