Home » «Sterk sak» for skattekutt i Autumn Statement, sier Lord Hague

«Sterk sak» for skattekutt i Autumn Statement, sier Lord Hague

by Russell Crowe

Lord Hague sa at det er en «sterk sak» for å kutte skattene på små bedrifter og mellominntekter før morgendagens høsterklæring.

Den tidligere ministeren sa at han mente «det var riktig» for regjeringer å kutte skattene når de hadde sjansen.

På spørsmål om det var rimelig å kutte skattene i en tid da offentlige lån fortsatt er svært høye, sa den tidligere Tory-lederen til Times Radio: «De siste årene har vi sett enorme økninger i offentlige utgifter og skatter.

«Den samlede beskatningen er den høyeste den har vært siden 1940-tallet. Så det er en god ting når du har litt plass til å hjelpe folk, spesielt små bedrifter, spesielt folk som, noen middelinntektspersoner, betaler svært høye marginalskattesatser, taper mer enn halvparten av merinntekten de tjener.

«Jeg vet ikke om det vil være en del av det kansleren gjør i morgen, men det er sterke argumenter for å kutte skattene der det er mulig for slike mennesker.»

Kommentarene kommer etter at Rishi Sunak i går sa at regjeringen nå var i en posisjon til å begynne å kutte skattene etter å ha nådd målet om å halvere inflasjonen i år.

Jeremy Hunt, kansleren, vil levere høsterklæringen i morgen ettermiddag, med ministre forblir ordknappe om hva som vil bli annonsert.

Du kan følge de siste oppdateringene nedenfor og delta i samtalen i kommentarfeltet her.

Related Videos

Leave a Comment