Home » Statsminister Solberg vil gradvis løfte land ut av restriksjoner

Statsminister Solberg vil gradvis løfte land ut av restriksjoner

by Russell Crowe

Oslo. Statsminister Erna Solberg vil gradvis trekke landet sitt ut av koronatiltak. For det formål planlegger hans regjering en fire-trinns gjenåpningsstrategi som først skal fokusere på barn og unge, deretter på jobb og økonomi, som Solberg sa til Stortinget i Oslo onsdag.

Det bør gå tre uker mellom hvert stadium, forutsatt at antall infeksjoner ikke øker. Målet med planen er å skape forutsigbarhet. Hun ønsket imidlertid ikke å binde seg til bestemte datoer – slik Danmark nylig gjorde.

For skoler i lokalsamfunn der antallet infeksjoner er høyt, bør koronamassetesting innføres så snart som mulig, sa Solberg blant andre. Dette kan bidra til å gå tilbake til en mer ansikt-til-ansikt undervisning.

Alle voksne bør få et vaksinasjonstilbud fra juli

Alle borgere over 18 år forventes å få tilbud om vaksinasjon senest i juli – forutsatt at den vaksinemengden produsentene har lovet, blir levert. Alle som er vaksinert, overlevd en infeksjon eller testet negativ for koronaviruset kan i fremtiden bevise det i Norge med et koronasertifikat som forberedelse.

Ikke-EU-landet Norge har taklet koronakrisen relativt godt sammenlignet med Europa, men har den siste tiden måttet håndtere et økende antall nye infeksjoner. Siden oppstarten av pandemien våren 2020 har regjeringen Solberg iverksatt strenge tiltak mot spredning av koronaviruset.

Related Videos

Leave a Comment