Home » Sprinter Alex Quiñónez, verdens bronsemedaljevinner i 2019, drept i Ecuador | Friidrett

Sprinter Alex Quiñónez, verdens bronsemedaljevinner i 2019, drept i Ecuador | Friidrett

by Russell Crowe

Sprinter Alex Quiñónez ble drept i hjemlandet Ecuador. 32-åringen, som endte på tredjeplass på 200 meter ved verdensmesterskapet i friidrett i Doha for to år siden, skal ha blitt drept fredag ​​kveld utenfor et kjøpesenter i havnebyen Guayaquil, sammen med en annen navnløs person.

Det ecuadorianske sportsdepartementet kunngjorde nyheten i en uttalelse på sin Twitter -feed, og sa: «I dag mistet vi en flott idrettsutøver, en person som fikk oss til å drømme, som gjorde oss begeistret. Statspolitiet er på stedet og myndighetene foretar undersøkelsene. Det vil forbli for alltid i hjertene til alle Ecuadorianere.

Senere la han til: «Takk for at du inviterte oss til å drømme stort, og for de endeløse gledene du har gitt oss, etterlater du deg en stor arv innen friidrett i Ecuador.»

Søndag vil Esmeraldas «Folke Anderson fotballstadion være vertskap for et brennende kapell for å motta Quiñónez» kiste.

Ecuadors president Guillermo Lasso twitret: “Vi beklager veldig det smertefulle tapet av Alex Quiñónez, far, sønn, en flott sprinter som har preget sporten. Våre oppriktige kondolanser til dine nærmeste. Hvil i fred. De som tar livet av ecuadorianere vil ikke bli ustraffet. Vi vil handle sterkt ».

Landets olympiske komité sa i en uttalelse at omstendighetene rundt dødsfallet «ennå ikke er avklart».

Quiñónez bronse gjorde ham til den første ecuadorianske friidrettsutøveren som vant en verdensmedalje i et hvilket som helst løpsarrangement. Han hadde kvalifisert seg til årets OL i Tokyo, men klarte ikke å konkurrere etter å ha blitt suspendert for å ha brutt oppholdsreglene.

Nyheten om sprinterens død dukket opp samme dag som begravelsen til den kenyanske distansestjernen Agnes Tirop, som ble drept tidligere denne måneden – hun vant også en bronsemedalje ved verdensmesterskapet i Doha på 10.000 meter i 2019. Storbritannias Adam Gemili, fjerde bak Quiñonez i disse mesterskapene, twitret: “Helt fryktelige uker for friidrettsverdenen. Hvil i fred både Agnes og Alex. «

Forrige mandag erklærte Lasso unntakstilstand i et forsøk på å bekjempe narkotikahandel og en rekke andre forbrytelser som er på vei oppover i Ecuador. I provinsen Guayas, som Guayaquil er hovedstad i, økte drapene med rundt 70% i 2021 til rundt 650.

Related Videos

Leave a Comment