Home » Sparkasse, Commerzbank og Co.: Ny takstplan

Sparkasse, Commerzbank og Co.: Ny takstplan

by Siv Jensen

Det er et irriterende tema for kunder i Sparkasse, Commerzbank og Co.: gebyrer for øyeblikkelige overføringer innen EU. Men det er en endring i luften, for tariffplanen må styrkes tilstrekkelig.

For forbrukerne betyr dette konkret at penger i fremtiden kan overføres i løpet av sekunder uten ekstra kostnader og dette innenfor hele EU, slik landene bestemte mandag (22. mai).

Sparkasse, Commerzbank og Co. bør justere gebyrene

Forbundsstatene har fastsatt at banker som Sparkasse, Commerzbank og Co., som tilbyr standardoverføringer i euro, også tilbyr øyeblikkelige overføringer i euro. Det skal bemerkes at ikke alle direkte overføringer er gratis i seg selv. I fremtiden bør bankene sette en stopper for dette. Hvis avgifter påløper, bør de ikke være høyere enn for en standardoverføring.

Øyeblikkelige overføringer er en viktig funksjon når det kommer til pengeoverføringer. Dette kommer ikke bare forbrukerne til gode, som kan sende penger uten lange ventetider, men også EU-landene pengene strømmer til.

++ Sparkasse: bitter balanse for kunder – du kan miste sparepengene dine ++

EU-landene krever endring

Det tyske pressebyrået skriver: «De nye reglene har dessuten forbedret den strategiske autonomien til den europeiske økonomiske og finansielle sektoren. De bidrar til å redusere overdreven avhengighet av finansinstitusjoner og infrastrukturer fra tredjeland».


Flere nyheter:


Det er viktig å merke seg at i land der euro brukes som valuta, bør prosjektet gjennomføres raskere. De 27 EU-landene pluss Norge, Island og Liechtenstein er generelt berørt av vedtaket. Som et siste skritt i implementeringen av regelverket, må EU-statene fortsatt forhandle frem et kompromiss med Europaparlamentet.

Related Videos

Leave a Comment