Home » Spansk venstreside forenes for valgkamp – EURACTIV.de

Spansk venstreside forenes for valgkamp – EURACTIV.de

by Edvard Munch

Ved å fremrykke datoen for valget til 23. juli har statsminister Pedro Sanchez også økt presset på den splittede venstresiden drastisk.

Fordi dissidenten Sumar-partiet, som skilte seg fra Podemos i fjor, er foreløpig foran sin venstreorienterte tvilling, men har ikke lenger tid til å konsolidere seg.

Derfor sikter partiet nå mot en allianse med Podemos. «Det vil bli en avtale (mellom Sumar-Podemos) fordi Spania venter på oss… Jeg er en optimistisk kvinne og det vil utvilsomt bli en avtale,» sa den nåværende arbeidsministeren til journalister på fredag. og Sumars toppliste, Yolanda Díaz. .

En slik allianse kan være en redningsplanke for Podemos ettersom partiet fortsetter å skli på meningsmålingene.

Mens det mangeårige liberale Ciudadanos-partiet allerede hadde kunngjort at det ikke lenger ville stille opp i parlamentsvalget etter forrige søndags valgnederlag, frykter noen allerede at Podemos kan følge denne skjebnen.

En allianse med Sumar ville redde henne fra en slik skjebne foreløpig.

Du kan lese artikkelen om emnet her lese.

energi og miljø

Hvordan varmepumpeindustrien beveger seg østover. Varmepumper er på alles lepper. I mellomtiden er Europa i en global konkurranse om markedsandeler i fremtidens varmesektor, noe som betyr endringer spesielt for land øst for Tyskland. Alle detaljene i artikkelen.

Timmermans forsvarer Green Deal. På fredag ​​forsvarte kommisjonens visepresident Timmermans Green Deal. Nylig hadde Frankrike, Belgia og EPP bedt om en pause i lovgivningen. Naturvernlovene er spesielt berørt, ikke minst på grunn av motstand fra bønder. «Vi har ikke luksusen av en pause […]vi har ikke tid til å lamme oss selv i kampen mot klimaendringer, sa klimasjefen.

digital verden

Mobilkommunikasjon uten Kina: Finland og USA ønsker å samarbeide om 6G. Finland og USA signerte fredag ​​en felles erklæring i Helsingfors om samarbeid innen avansert trådløs kommunikasjon. Det er slik den «frie verden» ønsker å klare seg uten Kina. Fortsett å lese.

landbruk og helse

Plantevernmidler: Bayer kan være involvert for å forfalske informasjon. Presidenten for miljøkomiteen (ENVI) i Europaparlamentet, Pascal Canfin, ber om en høring av Bayer og Syngenta. De to landbrukskjemiske gigantene har allerede blitt anklaget for å skjule informasjon om risikoen for cerebral toksisitet fra plantevernmidler. Du finner artikkelen om emnet her.

Europaparlamentet insisterer på tiltak mot antibiotikaresistens. EU-parlamentet vedtok torsdag 1. juni anbefalinger for EU-handling mot antimikrobiell resistens (AMR). MEP-er ber blant annet om nasjonale strategier og fremme av innovasjon. Her kan du lese mer om det.

økonomi og transport

De liberale ønsker å gå inn i den europeiske valgkampen med «reindustrialisering». Den liberale gruppen i Europaparlamentet, Renew Europe, ønsker å fremme målet om en «reindustrialisering» av Europa under neste europeiske valg. Dette sa gruppeleder Stéphane Séjourné i et nøtteskall intervju med EURACTIV. Venstre er spesielt opptatt av jobber i grønne næringer. I tillegg bør Europa forsvare sine verdier sterkere, for eksempel i rettsstaten og kampen mot diskriminering.

Panoramautsikt over Europa

Brannbrev i Bulgaria: Ukrainske ordførere ønsker å straffe pro-Kreml-politikere. I et brev publisert på fredag ​​skrev ukrainske ordførere i kommuner med stor bulgarsk befolkning at det bulgarske parlamentet Kostadin Kostadinov, leder for det pro-russiske bulgarske partiet Vazrazhdane bør.

Den tsjekkiske statsministeren: Den europeiske høyresiden ønsker å hindre flertallet på venstresiden. Gruppene til European People’s Party (EPP) og European Conservatives and Reformists (ECR) nærmer seg tydeligvis etter hvert som det nærmer seg europeiske valg. Målet ditt er en hindre et venstreflertall i Europaparlamentet, sa statsminister Petr Fiala (ODS, EKR).

Storbritannia og NATO praktiserer hasteforsøk foran Estland. British Air Force Typhoon jagerfly og Apache-helikoptre gjennomførte en øvelse utenfor kysten av Estland fredag. slik kom mer enn 10.000 soldater fra 11 NATO-land brukt.

500 000 deltakere: Tusk leder en massiv demonstrasjon i Warszawa. til 500.000 mennesker marsjerte i Warszawaå protestere mot den nåværende lov og rettferdighet (PiS) regjeringen. Og det etter oppfordring fra opposisjonsleder Donald Tusk i et valgår.

Nederland: Rutte forsvarer migrasjonspolitikken mot intern kritikk. Statsminister Mark Rutte (VVD/Renew) talte til medlemmer av sitt eget parti, som støtter ham, på en partikonferanse lørdag fraværet av en klar plan for å løse migrasjonskrisen kritisert i landet.

dagsorden

 • EU: Kommisjonens visepresident Dubravka Šuicain deltar på arrangementet i EUs felles forskningssenter for å presentere en rapport om demografi og klimaendringer;
 • Kommisjonens visepresident Vĕra Jourová snakker under rundebordskonferansen med representanter for EU og «Det demokratiske Russland»;
  Helsekommissær Stella Kyriakides og WHOs generaldirektør Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus lanserer felles initiativ fra EU-kommisjonen og Verdens helseorganisasjon om digital helse;
 • Olivér Várhelyi, kommissær for naboskap og utvidelse, taler under den 4. debatten om rettsstatsspørsmål «Pravo na pravdu» [Recht auf Gerechtigkeit] i Sarajevo, Bosnia-Hercegovina;
  Kommissær for budsjett og administrasjon Johannes Hahn holder en hovedtale på det 5. årlige kapitalmarkedsseminaret organisert i fellesskap av EU-kommisjonen, Den europeiske investeringsbanken og den europeiske stabilitetsmekanismen;
 • Krisehåndteringskommissær Janez Lenarčič møter helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkjol i Oslo og får førstehånds innblikk i pågående EU-finansiert medisinsk evakuering av ukrainske pasienter ledet av Norge;
 • Innenrikskommissær Ylva Johansson deltar på ministermøtet til koalisjonen av europeiske land mot alvorlig og organisert kriminalitet;
 • Jutta Urpilainen, kommissær for internasjonale partnerskap, deltar i en geopolitisk dialog på høyt nivå i Europaparlamentet med AFET- og DEVE-komiteene;
 • Nicolas Schmit, kommissær for sysselsetting og sosiale rettigheter, tar imot presidenten for forsamlingen for europeiske regioner, Magnus Berntsson;
 • ECB-president Christine Lagarde vitner for Europaparlamentet;
 • EU-domstolen avgjør den polske rettsreformen som ifølge kommisjonen undergraver dommernes uavhengighet;
 • Norge: Internasjonal konferanse om beskyttelse av barn i væpnet konflikt;
 • Spania: Statsminister Pedro Sánchez tar imot sin svenske kollega Ulf Kristersson;
 • Brasil: Offisielt besøk av Tysklands utenriksminister Annalena Baerbock;
 • Sør-Afrika: Portugals president Marcelo Rebelo de Sousa på offisielt besøk;
 • Angola: Portugisisk statsminister Antonio Costa på offisielt besøk;

Related Videos

Leave a Comment