Home » «Som etter et samlivsbrudd»: Skiskytterstjerne på bakken – Skiskyting

«Som etter et samlivsbrudd»: Skiskytterstjerne på bakken – Skiskyting

by Roald Amundsen

En norsk skiskytterstjerne er totalt skuffet. © AFP / JOE KLAMAR

Å være skiskytter i Norge har ikke alltid fordeler. Så nå har en stor VM-medalje blitt offer for konkurransen. Han reagerer med stor skuffelse.

I sesongen 2020/21 var Johannes Dale en av de store klatrerne på det norske skiskytterlaget sammen med Sturla Holm Lægreid. Den nå 24 år gamle Dale vant sitt første verdenscuprenn i Hochfilzen-sprinten. Videre tok mannen fra Lørenskog to medaljer i Pokljuka-VM noen måneder senere. Og han avsluttet sesongen på 5. plass i den samlede verdenscupstillingen. Sist vinter gikk ikke helt som planlagt for Dale. Derfor er han ikke lenger en del av Norges A-lag.

Som meddelt torsdag av foreningen, inkluderer dette i tillegg til de to brødrene Bø, Sturla Holm Lægreid og Vetle Sjåstad Christiansen nå også de to unge oppegående Sivert Bakken og Filip Andersen. Stor skuffelse for Dale, som nå er en del av Bs tropp: «Jeg kan ikke nekte for at jeg mistenkte det. Men å få en slik melding er forferdelig. Jeg føler meg som etter et brudd. Som om jeg har blitt forlatt. Tross alt , det er bare ett år siden jeg tok to medaljer i verdensmesterskapet, sa Dale til det norske mediet. NRK.

«Å få en melding som dette er forferdelig.»
Johannes Dale etter å ha blitt nedrykket til B

Dale, som hovedsakelig konkurrerte i IBU-cupen forrige sesong på grunn av sin dårlige form, kvalifiserte deretter sine uttalelser: «Mine ord bør ikke tas mot Sivert (Bakken; Anm. d. Rød.) og Filip (Andersen; Anm. d. Rød.) være direkte. Tvert imot, jeg er glad på deres vegne fordi de fortjener det.»

Treneren oppmuntrer

Men Per Arne Botnan, norsk trener, oppmuntret Dale også: «Vi måtte ta denne beslutningen for å sikre de beste arbeidsforholdene for elitelaget. Etter vår erfaring er et antall på 6 idrettsutøvere rett og slett ideell for å ivareta denne gruppen på best mulig måte. Men John (Dale; Anm. d. Rød.) har en god sjanse til å komme tilbake til verdenscupen neste sesong før jul. Han kan trekke oppmerksomhet til seg selv med gode prestasjoner, selv om han nå er i gruppe B.»

Fra denne historien kan du se at en skiskytter i Norge ikke bare kan nyte godt av fordelene. I tillegg til perfekt trening er «elgene» absolutt utstyrt med det beste materialet. Men intern konkurranse og presset for å oppnå resultater er også sterkere enn i andre nasjoner. Erlend Bjøntegaard kjente det også. 32-åringen, som tross alt feiret 7 stafettseire i VM med Norge, er nå til og med helt utestengt fra landslaget.

Related Videos

Leave a Comment