Home » Som «Dragon Lord» ble Rainer Winkler mistenkeliggjort

Som «Dragon Lord» ble Rainer Winkler mistenkeliggjort

by Russell Crowe

YouTuber Rainer Winkler har hatt fiender i lang tid. Nå har dette fått konsekvenser som aldri før: de gjorde ham til Norges morder og media verden over falt for det.

Rainer Winkler aka «Dragon Lord» var mye. Han har imidlertid ennå ikke blitt ansett som en drapsmann fem ganger.

Det er heller ikke 32-åringen, selv om formodningen kunne leses i enkelte medier verden over onsdag og torsdag: Etter volden i Kongsberg i Norge ble nettvideoprodusenten omtalt på bildet som en antatt gjerningsmann. En 37 år gammel danske myrdet der med pil og bue.

Norge: Archer dreper minst fem mennesker


I Kongsberg i Norge skjøt en mann minst fem personer med pil og bue. Gjerningsmannen er pågrepet, motivet er foreløpig ikke klart. (Kilde: Reuters)

Angrep på Kongsberg: Her skjøt en mann minst fem personer med pil og bue, uttalte politiet etter pågripelsen. (Kilde: Reuters)

Bak jukset ligger det siste slaget fra et samfunn som ser det som en sport å provosere Winkler. Dragon Lord-hatere kaller seg «Haider» – som er den frankiske uttalen av «Hater». Winkler bor i Altschauerberg -distriktet i den frankiske markedsbyen Emskirchen, som har 40 innbyggere. YouTuberen snakker mye om seg selv på mange kanaler, elsker å bli sint og spiller for videoer foran kameraet på datamaskinen – eller for seg selv: Dragon Lord-videoene var også tilgjengelige på en pornoplattform.

Det tvilsomme «spillet» har pågått i årevis

Det såkalte «dragespillet» har pågått i årevis: Med sin provoserende natur og relaterte uttalelser hadde Rainer «Drachenlord» Winkler snudd en del av nettet mot seg selv og fortsatte å helle bensin på bålet. Han provoserer tilbake.

Motstanderne hans prøver igjen og igjen å få Winkler til å gi opp ved å bruke noen ganger kriminelle metoder. I hjemmet hans i Altschauerberg lages det jevnlig bråk fordi Winkler lar seg provosere av ubudne besøkende. Dette har allerede ført til flere politiaksjoner, fordi «Haider» hadde arrangert et møte i byen.

Bruk i Altschauerberg: Bildet ble tatt under en forbudt demo mot Youtuber. Det er nå enda flere forbud i bydelen Emskirchen, i håp om at det skal bli roligere (arkivbilde). (Kilde: David Oßwald / NEWS5 / dpa)

Det nye høyde- eller lavpunktet – avhengig av ditt ståsted – begynte onsdag kveld klokken 21.28, tre timer etter forbrytelsen i Kongsberg i Norge. En konto fra åstedet tweetet skjermbilder av en gammel video som «Breaking News», kombinert med den påståtte referansen: «Den påståtte forfatteren «Rainer Winklarson» kunngjorde forbrytelsen flere dager i forveien på sin YouTube-kanal og demonstrerte til og med skyteferdighetene hans. «. Eieren av kontoen hadde kun overført navnet Rainer Winkler til Scandinavian.

Dette er ikke første gang YouTuberen blir falskt anklaget i tweets rett etter en voldshandling. En rumensk TV-stasjon hadde derfor allerede presentert ham som bøddel.

Mer troverdighet takket være @Terror_Alarm

Denne gangen fikk påtalemyndigheten særlig troverdighet fra noen utenlandske journalister fordi en Twitterer antagelig spesialisert seg på terrorsituasjoner også deltok. «@Terror_Alarm» var ikke lenge med en eksamen. Allerede klokken 21.40 overførte han den fiktive meldingen: «Den mistenkte identifisert som en hvit norsk kristen» Rainer Winklarson «.

Media i mange europeiske land, men også Asia, rapporterte da at det var mistanke og viste det falske bildet med det oppfunne navnet.

Det italienske nyhetsbyrået Ansa rapporterte også at det hadde dukket opp bilder av gjerningsmannen som viser ham trene med pil og bue. Tross alt skrev Ansa at navnet til Rainer Winklarson ikke var bekreftet av politiet. Et bakoversøk med bildet kunne raskt ha avklart hvem det er. Gleden og latterliggjøringen av journalistene i «Haider»-miljøet var like stor.

Mange andre brukere av sosiale nettverk har blitt overrasket over måten Winkler blir behandlet på. På den annen side var det spekulasjoner blant «Haidern» om at Winkler var en av få mennesker som ikke hadde blitt skadet av handlingen.

Dette er på grunn av Winklers nesten tragiske situasjon: Hvis han er fryktelig sint over angrepene i videoene eller på døren hans, tiltrekker han ham deretter. Provokasjonene til motstanderne og reaksjonene hans mot dem er hovedårsaken til at han har tilskuere og til og med givere.

Og Winkler ser arbeidet hans og kaller arbeidet sitt foran kameraet: han vil bare tjene til livets opphold. Winkler mener han har oppnådd noe med sin tvilsomme kjendisstatus og kan ikke finne andre inntektskilder som spesialskoleelev.

«Dragon Lord» må gå rettens vei

I hvert fall midlertidig kan imidlertid «dragespillet» snart være over. Om noen dager skal Winkler prøves for blant annet farlige personskader. Han hadde flippet ut foran spontane besøkende og truffet tilsynelatende en «Haider» med en lommelykt. Motstanderne hans hadde filmet situasjonen. Siden Winkler allerede har et kriminelt rulleblad og ikke har sonet samfunnstimer, er han nå til og med truet med fengsel.

Forhandlingene vil ikke finne sted i bygningen til den kompetente domstolen i Neustadt an der Aisch. Av sikkerhetsmessige årsaker ble rettssaken flyttet til Nuremberg Criminal Justice Center. «Haiders» vil også komme.

Related Videos

Leave a Comment