Home » Solvang Ethylene Carrier skal oppgraderes med CCS

Solvang Ethylene Carrier skal oppgraderes med CCS

by Russell Crowe

Det norske rederiet Solvang vil teste et tilpasset karbonfangst- og lagringssystem (CCS) på en av sine etylenbærere i et forsøk på å teste teknologien som en potensiell løsning for å støtte dekarbonisering i maritim sektor.

Wärtsilä Exhaust Treatment sa at den designer ettermonteringsenheten samtidig som den fullfører et 1 MW bakkebasert testsystem ved sitt Moss-anlegg i Norge. Bakkenheten skal stå ferdig høsten 2021, og selskapene planlegger å oppgradere pilot-CCS-systemet på Solvangs 21 000 kubikkmeter store Clipper Eos innen 2023.

I tråd med IMOs mål for avkulling, tar Wärtsilä i utgangspunktet sikte på en 70% reduksjon i CO2 -utslipp på utslippspunktet med sin pilotenhet, sa selskapet.

«Å gå sammen med Solvang for å bygge og oppgradere kommersielt levedyktig CCS -teknologi viser industrien at det bare er to eller tre år igjen for å bringe et annet viktig verktøy i verktøysettet for dekarbonisering av skipsfart,» sa Sigurd Jenssen, direktør for Wärtsilä Exhaust Treatment. «Vår terrestriske testenhet nærmer seg ferdigstillelse, og derfor vil vi gå videre for å gjøre den til virkelighet på Clipper Eos.»

Edvin Endresen, administrerende direktør i Solvang ASA, sa at selskapet ønsker å øke bærekraftig teknologi over hele flåten. «Fangst og lagring av karbon er en spennende utvikling som vi er stolte over å kunne støtte, og vi er overbevist om at denne teknologien kan være en viktig nøkkel for å avkarbonisere verdens dypvannsflåte,» sa han.

Clipper Eos har blitt chartret av Marubeni Corp., Tokyo siden levering fra verftet i 2019. Marubeni, med over 40 års erfaring med etylenhandel og ledelse, informerer om at det har forpliktet seg til å samarbeide med Solvang og Wärtsilä for å la partene utføre relaterte tester og utstyrsinstallasjon på skipet i et gjensidig forsøk på å drastisk redusere CO2 -fotavtrykket.

I tillegg til å signere en intensjonsavtale med Solvang og utvide Moss CCS -testenheten, kunngjorde Wärtsilä nylig at det inngår et samarbeid med LINCCS -konsortiet for å skalere og bygge karbonfangstteknologier og infrastruktur. Konsortiet mottok nylig 111 millioner kroner i midler til forskning og utvikling av CCS.

Related Videos

Leave a Comment