Home » Søket etter savnede personer fortsetter etter ras

Søket etter savnede personer fortsetter etter ras

by Russell Crowe

Et døgn etter det ødeleggende raset i Norge er fortsatt ti personer savnet. Redningstjenesten bruker droner og helikoptre for å søke etter dem.

Over 24 timer etter et voldsomt jordskred i Norge er ti personer fortsatt savnet. Redningstjenesten fortsatte å søke etter dem torsdag kveld med droner og helikoptre, de fant en hund i området, opplyste politiet i morgentimene. Samtidig oppfordret hun lokalbefolkningen til ikke å avfyre ​​fyrverkeri i området før klokken 23.00 for ikke å sette helikoptre og droner i luften i fare.

Ingen dødsfall ble rapportert torsdag morgen. Politiet sa onsdag kveld: «Målet med aksjonen er å redde liv.»

Farlig ustabilt område etter ras

Raset ved Ask om lag 40 kilometer nord for hovedstaden Oslo gikk tidlig onsdag morgen. Den strakte seg over en lengde på rundt 700 meter og en bredde på 300 meter. Minst ti personer ble skadet. Ni hus raste sammen som følge av avgangen, andre står i fare for å rase sammen. Nærmere 1000 mennesker er tatt i sikkerhet. De savnede bodde i det berørte området, men det er ikke klart om de var hjemme på tidspunktet for katastrofen. Deler av området forble torsdag så ustabilt at det var for farlig for leteteam å ta seg inn til fots.

Norge ble rammet av et lignende skred i løpet av sommeren. Den gang resulterte avkjørselen ved Alta helt nord i landet i flere hus og hytter i sjøen.Folk ble ikke skadet i prosessen. Som da forventes det nå at jordsmonnets beskaffenhet har noe med raset å gjøre. Den eksakte årsaken til Asks avgang er foreløpig ikke klar. Det har regnet mye i området i det siste.

Related Videos

Leave a Comment