Home » «Smerten er for dårlig»: Haaland bekymrer Rose og Kuntz håper

«Smerten er for dårlig»: Haaland bekymrer Rose og Kuntz håper

by Russell Crowe

«Smerten er for sterk»
Haaland bekymrer Rose og Kuntz gir håp

Erling Haaland blir fortsatt fraværende fra Borussia Dortmund, spissen sliter fortsatt med en lårskade. For treneren hans Marco Rose er svikten til toppscoreren dårlige nyheter, men det kan gjøre ting lettere for Stefan Kuntz.

Alle håp om et raskt comeback var forgjeves. «Kjære BVB-fans. Jeg kan ikke spille i morgen. Jeg er skadet. Jeg kommer straks tilbake. Heja BVB,» sa Erling Haaland til Dortmund-fansen i et av sine første forsøk på tysk via Twitter før lørdagens kamp. (15.30 / Sky) mot FC Augsburg med. Blåmerket i låret fortsetter å skape trøbbel for nordmannen, selv når han prøver å løpe. «Han prøvde, men smerten er fortsatt for sterk,» sa trener Marco Rose.

Landskamper med det norske landslaget mot Tyrkia og Montenegro kommer også for tidlig for spissen. «Vi vil beholde Erling her og se hvordan vi kan bruke dagene for ham på best mulig måte. Stillhet ville gjort ham godt,» kommenterte Rose. Til tross for mangelen på Haaland og andre startere som Mahmoud Dahoud og Giovanni Reyna, la ikke BVB-manageren skjul på forventningene til kampen mot Augsburg: «Vi er Borussia Dortmund og vi ønsker å komme tilbake på veien til suksess i Bundesliga. Det er klart vi må slå motstanderne.» Han advarte imidlertid proffene sine på Tabell 15, som kun har scoret to mål denne sesongen. «Vi står overfor en motstander som har problemer akkurat nå, men som har bestemt seg for å endre noe. Dette gjør Augsburg litt uforutsigbart og farlig.»

For Kuntz stiger håpet om «små mirakler».

Rose kan tross alt kalle på restituerte landslagsspiller Emre Can for første gang på flere uker. Det større antallet tilskuere som er muliggjort av den nye kronebeskyttelsesforordningen i Nordrhein-Westfalen, som gjelder fra fredag, kan gi ytterligere medvind. De 11 000 billettene som først ble gjort tilgjengelig på kort varsel, ble raskt utsolgt. Ifølge klubben, mer enn 38.000 besøkende og rundt 13.000 flere fans enn nylig spådd mot Augsburg. «Jeg er glad for fotballen, men også for oss fordi det hjelper oss. Vi ønsker å være en hjemmemakt. Det er den største og mest støyende stadion i Tyskland,» sa Rose. Det er imidlertid viktig å overføre stemningen fra plenen til tribunen med mye lidenskap og god fotball. «Vi hadde en lidenskap på tirsdag, god fotball må komme tilbake nå,» sa treneren, og refererte til den positive, men mangelfulle prestasjonen mot Sporting Lisboa.

For Stefan Kuntz er Haalands fiasko i kommende landskamper gode nyheter, fordi fraværet av verdensklassespissen gjør det lettere for ham å jobbe med et «lite mirakel»: Kuntz skal feire sin debut som Tyrkia-trener 8. oktober. Mot Norge er dette svært viktige poeng for å kvalifisere seg til VM. Det blir vanskelig å komme til VM fordi kun førsteplassen er sikkert nok og Tyrkia er foreløpig nummer tre, bak andre norske. «Vi ønsker fortsatt å skape det lille miraklet,» sa Kuntz da han begynte å jobbe. De ønsker å «mobilisere alle krefter» umiddelbart. Den vanskelige oppgaven er kanskje litt lettere nå.

Related Videos

Leave a Comment